Saeima rīt lems par nākamā gada valsts budžeta projekta nodošanu komisijām

(07.10.2015.)

Saeima ceturtdien, 8.oktobrī, lems par 2016.gada valsts budžeta projekta nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. Tāpat deputāti rīt lems par vidēja termiņa budžeta ietvaru nākamajiem trim gadiem un budžeta projekta pavadošo likumprojektu paketi.

Deputāti rīt galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, kas paredz, ka jaundzimušā bērna dzīvesvietu pašvaldībā turpmāk varēs deklarēt vienlaikus ar bērna dzimšanas fakta reģistrāciju.

Lai pašvaldības deputāts domes, kā arī komiteju sēdēs varētu piedalīties attālināti, izmantojot videokonferences iespēju, Saeima galīgajā lasījumā skatīs izmaiņas pašvaldību likumā.

Trešajā lasījumā rītdienas darba kārtībā arī iekļautas izmaiņas Sugu un biotopu aizsardzības likumā, kas ļaus zemes īpašniekiem atkal saņemt kompensācijas par īpaši aizsargājamo nemedījamo un migrējošo sugu dzīvnieku izdarītajiem postījumiem.

Parlamentārieši otrajā lasījumā lems par grozījumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, kas paredz ar ienākuma nodokli neaplikt izdevumus, kas radušies, organizējot brīvprātīgo darbu. Tāpat otrajā lasījumā rītdienas darba kārtībā ir izmaiņas nodokļu un nodevu likumā, lai niršanai jūrā teritorijās, kur ir kuģu vraki vai nogrimuši priekšmeti, būtu jāsaņem atļauja un jāsamaksā valsts nodeva.

Lai atceltu aizliegumu Latvijā importēt un eksportēt donoru dzimumšūnas, Saeima ceturtdien otrajā lasījumā skatīs grozījumus Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā. 

Rīt pirmajā lasījumā deputāti skatīs grozījumu Krimināllikumā, kas paredz bargāku sodu par personas nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai. 

Saeimai konceptuāli būs jālemj par jaunu likuma projektu, lai pilnveidotu valsts civilās aizsardzības sistēmas regulējumu, kā arī par Jaunatnes likuma grozījumiem, nosakot, ka jauniešu brīvprātīgais darbs tiek organizēts saskaņā ar Brīvprātīgā darba likumu.

Ceturtdienas parlamenta sēdes darba kārtībā ir arī citi Saeimas komisijām nododamie likumprojekti, tostarp piespiedu dalītā īpašuma daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likums. Parlamentam iesniegti arī vairāki likumprojekti, kas paredz iespēju noteikt nacionālās sankcijas, kā arī likuma grozījumi par pašvaldību atbalstu ģimenēm ar bērniem bērnudārzu jautājumos.

Rītdien deputātiem būs jāizskata vairāku deputātu iesniegtais pieprasījums par situāciju Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts deputāta Gunta Belēviča saukšanai pie administratīvās atbildības. Tāpat Mandātu komisija lūdz Saeimu rītdienas sēdē iekļaut lēmuma projektu deputātes Solvitas Āboltiņas saukšanai pie administratīvās atbildības.

Saeimas 10.oktobra sēdes darba kārtībā iekļauti 64 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā