Cilvēktiesību komisija aicina sniegt atsauksmes par pieteiktajiem NEPLP kandidātiem

(28.05.2015.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomas sabiedriskās organizācijas un citas ieinteresētās personas aicina līdz šī gada 5.jūnijam sniegt atsauksmes par pieteiktajiem Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu kandidātiem.

Uz vakanto padomes locekļa amatu pieteiktas piecas kandidatūras: Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks, kultūras ministres padomnieks sabiedrības integrācijas un mediju politikas jautājumos Mārtiņš Kaprāns, SIA „M.L. Grupa” valdes locekle Dace Ķezbere, AS „Lauku Avīze” izdevniecības projektu vadītāja, literārā redaktore, žurnāliste Eva Mārtuža, Komunikoloģisko pētījumu centra valdes loceklis, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas lektors Aleksandrs Mirlins un žurnāla „Bilance” galvenais redaktors Guntis Rozenbergs.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā, augstākajai izglītībai, vismaz piecus gadus ilgai profesionālai vai akadēmiskai pieredzei plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī labai reputācijai.

Likums arī noteic - kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta.

NEPLP locekli amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima.

Šī gada aprīlī Saeima no NEPLP locekļa amata atbrīvoja Gintu Grūbi, kurš bija iesniedzis atlūgumu.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt