Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas deputāti tiksies ar Latvijas skolu jauniešiem

(25.05.2015.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas deputāti otrdien, 26.maijā, uz sarunu par mūsu valsts nākotni aicinājuši Latvijas skolu jauniešus. 

„Viesoties Saeimas namā un uz diskusiju par mūsu valsts nākotni esam aicinājuši skolēnus no visiem Latvijas novadiem, kuri piedalījās Baumaņu Kārļa 180 gadu jubilejai veltītā domrakstu konkursā „Himnas goda diena”,” informē Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule. 

Konkursu rīkoja Limbažu novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, un tā mērķis bija rosināt interesi un rakstīt savas domas par Latvijas himnas autora radošo darbību, sabiedrisko nozīmību un devumu savai valstij, tādējādi skolēnos veicinot patriotisma un piederības sajūtu pret savu dzimto zemi, novadu, pilsētu, pagastu. 

Uz tikšanos aicināti skolēni un viņu skolotāji no Limbažu sākumskolas, Limbažu novada ģimnāzijas, Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas, Ogres pamatskolas, Rencēnu pamatskolas, Cēsu internātpamatskolas, Līvānu ģimnāzijas, Jersikas pamatskolas, Riebiņu vidusskolas, Gulbenes vidusskolas, Lejasciema vidusskolas, Pļaviņu novada ģimnāzijas, Saldus novada Druvas vidusskolas, kā arī konkursa rīkotāji un žūrijas komisijas pārstāvji. 

Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas sēde otrdien, 26.maijā, notiks Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, pulksten 12.00.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem