Uzaicinājums uz preses konferenci par Eiropas un Latīņamerikas sadarbību, tostarp migrācijas jautājumos

(14.05.2015.)

Piektdien, 15.maijā, Eiropas un Latīņamerikas Parlamentārās asamblejas (EUROLAT) paplašinātā biroja un darba grupas migrācijas jautājumos sanāksmes ietvaros Saeimas namā notiks preses konference par Eiropas un Latīņamerikas reģionu sadarbību un migrācijas politiku, tostarp aktuālo bēgļu krīzi Vidusjūrā. Tāpat plānots informēt par pārrunāto Latvijas prezidentūras un abu reģionu tirdzniecības līgumu kontekstā.

Preses konferencē piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, EUROLAT Politikas, drošības un cilvēktiesību komisijas līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks, EUROLAT Eiropas prezidents Ramons Hauregi Atondo (Ramón Jáuregui Atondo), kā arī EUROLAT Latīņamerikas prezidents Žozē Lionēls Vaskiss Bukaru (Jose Leonel Vasquez Bucaro).

Preses konference sāksies pulksten 12.15 un notiks Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

15.maijā Saeimā notiks Eiropas un Latīņamerikas Parlamentārās asamblejas (EUROLAT) paplašinātā biroja un darba grupas migrācijas jautājumos sanāksme, kurā Eiropas un Latīņamerikas parlamentārieši pārrunās abu reģionu divpusējās attiecības, kā arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātes, īpaši digitālo dienas kārtību, enerģētikas jautājumus un migrāciju.

EUROLAT pieņem un iesniedz rezolūcijas un ieteikumus dažādām organizācijām, iestādēm un ministru grupām, kas atbildīgas par abu reģionu stratēģiskās asociācijas attīstību. EUROLAT sastāvā ir 150 locekļu, no kuriem 75 ir no Eiropas Parlamenta un 75 no Latīņamerikas parlamentiem.

Informācija medijiem:
Mediju pārstāvji, kuri nav akreditēti Saeimā, dalībai preses konferencē aicināti Preses dienestā pieteikt vienas dienas akreditāciju.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt