Mediju akreditācija 4.maija Saeimas svinīgās sēdes atspoguļošanai

(22.04.2015.)

2015.gada 4.maijā plkst.12.00 Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai veltīta Saeimas svinīgā sēde un tai sekojošs koncerts.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri vēlas atspoguļot Saeimas svinīgās sēdes norisi, nepieciešama speciālā akreditācija. Lai pieteiktu akreditāciju, lūdzam rakstīt uz e-pastu prese@saeima.lv vai zvanīt pa tālruni 67087266. Mediju pārstāvjiem, kuri ir pastāvīgi akreditēti darbam Saeimā, lūdzam norādīt vārdu un uzvārdu, bet pārējiem - vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un kontakttālruni.

Speciālo akreditāciju iespējams pieteikt līdz 2015.gada 27.aprīlim.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, speciālo akreditāciju iespējams piešķirt ne vairāk kā vienam žurnālistam un ne vairāk kā vienam fotogrāfam vai operatoram no katra medija.

Ja interesentu skaits būs lielāks nekā iespējams uzņemt teātrī, priekšroka tiks dota tiem, kuri pieteikušies ātrāk. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju pieteikšana negarantē akreditācijas piešķiršanu.

Pēc svinīgās sēdes Nacionālajā teātrī notiks koncerts. Lūdzam ņemt vērā, ka operatoriem būs iespēja filmēt tikai pirmā skaņdarba laikā, bet fotografēt varēs koncerta pirmajās 30 sekundēs (bez zibspuldzes). Pēc pirmā skaņdarba fotogrāfiem un operatoriem būs iespēja atstāt ložu.

Pārtraukumā un pēc koncerta būs iespēja intervēt koncerta apmeklētājus. Lūdzam ņemt vērā, ka koncerta laikā žurnālisti un operatori atradīsies atsevišķās ložās.

Par akreditācijas piešķiršanu mediju pārstāvjus informēsim personīgi. Speciālās akreditācijas kartes varēs izņemt, personīgi ierodoties Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, Jēkaba ielā 16, 114.telpā, 29. un 30.aprīlī līdz plkst.16.00, kā arī pasākuma dienā – 4.maijā Nacionālajā teātrī no plkst. 10.00 līdz 11.20.

Ierodoties uz svinīgo pasākumu, lūdzam ievērot apģērba etiķeti – uzvalks kungiem un lietišķs kostīms dāmām. Pasākuma organizatori patur tiesības neielaist pasākumā personas, kas nav atbilstoši ģērbtas.

Speciālās akreditācijas karte pasākuma vietā jānēsā piestiprināta pie apģērba redzamā vietā.

Mediju pārstāvjiem ieeja pa Nacionālā teātra dienesta ieeju. Ierašanās līdz plkst.11.20. Lūdzam rēķināties ar drošības pārbaudi.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde