Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja kopā ar ES parlamentāriešiem paraksta deklarāciju terorisma apkarošanai

(30.03.2015.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne pirmdien, 30.martā, Francijas Senāta organizētās starpparlamentārās tikšanās ietvaros kopā ar Eiropas Savienības (ES) parlamentāriešiem parakstīja kopīgu deklarāciju, kas veltīta terorisma apkarošanai.

Tikšanās laikā Francijas galvaspilsētā Parīzē L.Čigāne norādīja, ka terorisms apdraud visu ES sabiedrību kopumā, nevis atsevišķas dalībvalstis: „Vislabākā atbilde terorisma apdraudējumam ir savstarpēja sadarbība un informācijas apmaiņa. Daudz vērtīgas informācijas ir jau šobrīd Eiropas Savienības valstu tiesībsargājošo iestāžu rīcībā, tomēr vairāk nepieciešama savstarpēja uzticība un gatavība ar šo informāciju apmainīties.”

Izšķiroša loma var būt pasažieru datu reģistram un ceram, ka visi šķēršļi direktīvas pieņemšanā tiks novērsti, lai ieviestu šo cīņai pret terorismu būtisko instrumentu, uzsvēra Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

Francijas Senāts šodien rīkoja ES dalībvalstu parlamentāriešu sanāksmi, lai apspriestu terorisma draudu izplatības apturēšanu un novēršanu. Parlamentārieši sprieda, ka tuvākajā laikā ES uzmanību nepieciešams vērst vairākos virzienos – sistemātiskumu ceļošanas dokumentu pārbaudēs, šaujamieroču nekontrolētu izplatību un jauno tehnoloģiju izmantošanu radikalizācijas veicināšanā. Tāpat parlamentārieši pauda plašu atbalstu ES Pasažieru datu reģistra izveidei, kas iecerēts kā būtisks instruments savstarpējās informācijas apmaiņā starp ES dalībvalstīm.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/16358442683/ 




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt