Inese Lībiņa-Egnere Minhenē: esam lepni prezentēt Latvijas mūziķu izcilību

(14.03.2015.)

Esam lepni Eiropai un pasaulei prezentēt mūsu mākslas un mūzikas izcilību un laikmetīgumu. Esmu pārliecināta, ka arī vijolnieces Baibas Skrides un kamerorķestra Sinfonietta Rīga šīvakara koncerts būs spilgts apliecinājums Latvijas kultūras tradīcijām. To uzsvērs Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere sestdien, 14.martā, Bavārijas federālās zemes galvaspilsētā Minhenē atklājot Latvijas mūziķu koncertprogrammu.

Saeimas priekšsēdētājas biedre klausītājus iepazīstinās ar mūsu mākslinieku darbību un sasniegumiem, kā arī apliecinās Latvijas un Bavārijas nozīmīgo sadarbību. „Ar mūsu prezidentūras kultūras programmu vēlamies pievērst bavāriešu uzmanību Latvijai, tās kultūras sasniegumiem un tradīcijām, uzticamībai un profesionalitātei. Manuprāt, šīs iezīmes gan raksturo vācu un latviešu tautas, gan vieno un tuvina mūs,” teic I.Lībiņa-Egnere.

Šīvakara koncertprogrammā skanēs Ludviga van Bēthovena slavenais vijoļkoncerts, Volfganga Amadeja Mocarta un Jozefa Haidna simfonijas, kā arī pasaulē atzītā latviešu komponista Pētera Vaska opuss stīgu orķestrim Musica Dolorosa.

I.Lībiņa-Egnere akcentē, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts izmanto savas prezidentūras laiku, lai ne vien virzītu visiem eiropiešiem svarīgus politiskās dienas kārtības jautājumus, bet arī kopīgi smeltos iedvesmu šiem darbiem caur Latvijas kultūras programmu.

„Latvijas prezidentūras kultūras programma kopumā ietver ap 200 pasākumu visā pasaulē. Vācijai un Bavārijai šajā programmā ir atvēlēta īpaša loma. Tuvākajās dienās Bavārijā publiskās diplomātijas ietvaros notiks virkne kultūras pasākumu, kuros iepazīstināsim ar Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku un latviešu tautastērpu tradīcijām un godināsim izcilās Latvijas personības — Raini un Aspaziju — viņu 150 gadu jubilejās,” norāda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Saeimas priekšsēdētājas biedre no 14. līdz 17.martam uzturas vizītē Vācijā Bavārijas federālās zemes galvaspilsētā Minhenē. I.Lībiņa-Egnere vizītes ietvaros tiekas ar Bundestāga un Bavārijas landtāga amatpersonām, piedalās paneļdiskusijā par Latvijas prezidentūras prioritātēm, kā arī atklāj Latvijas mūziķu koncertprogrammu. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt