Deputāti aicina kopīgi lemt par atbalstu paralimpiskajam sportam

(03.02.2015.)

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti aicina Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Labklājības ministriju (LM) kopīgi rast iespēju finansiāli atbalstīt Latvijas Paralimpisko Komiteju, lai nodrošinātu sportistu pilnvērtīgu sagatavošanos starptautiskajām sacensībām. Otrdien, 3.februārī, Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē deputāti apstiprināja aicinājuma vēstuli ministrijām.

Paralimpiskie sporta veidi ir līdzvērtīgi olimpiskajiem veidiem un ir svarīgi atrast risinājumu, kā nodrošināt finansējumu sportistu treniņiem, gatavojoties Paralimpiskajām spēlēm Riodežaneiro 2016.gadā, uzsver Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks. 

Vēlamies aicināt ministriju pārstāvjus piedalīties kādā no nākamajām Sporta apakškomisijas sēdēm, lai uzklausītu ministriju pārstāvju viedokļus par esošo situāciju, kā arī, lai kopīgi pārrunātu iespējas rast papildu atbalstu Latvijas Paralimpiskajai komitejai, par vēstulē pausto aicinājumu stāsta Jānis Upenieks, piebilstot, ka Sporta likums nosaka kopīgu abu ministriju atbildību par atbalstu Paralimpiskās komitejas darbam un darbības programmām.

Iepriekš Sporta apakškomisijas sēdē Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte un ģenerālsekretārs Andris Ulmanis deputātus informēja par biedrības darbību, paraolimpisko un pielāgoto sportu, par sporta būvju pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, īpašu uzmanību veltot finansējuma jautājumiem. Biedrības pārstāvji uzsvēra, ka nepietiekama finansējuma dēļ paralimpiešiem netiek pilnvērtīgi nodrošināts treniņu process, sportistu apkalpojošais personāls strādā brīvprātīgi, nesaņemot atalgojumu, turklāt sportistiem ir ierobežota veselības aprūpe un medicīniskā rehabilitācija.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā