Uzaicinājums uz preses konferenci par Austrumu partnerību un situāciju Ukrainā

(30.01.2015.)

Pirmdien, 2.februārī, Saeimā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu Savienības un Eiropas lietu komiteju konferences (COSAC) priekšsēdētāju sanāksmes ietvaros notiks preses konference par Austrumu partnerību un situāciju Ukrainā.

Preses konferencē piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Ukrainas parlamenta Eiropas integrācijas komitejas priekšsēdētājas pirmais vietnieks Ostaps Semeraks (Ostap Semerak).

Preses konference notiks Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 13.40.
Eiropas parlamentārieši pirmdien COSAC sanāksmē diskutēs par Austrumu partnerību un tās nākotnes izaicinājumiem, kā arī par Latvijas prezidentūras prioritātēm un ES nākotnes redzējumu pēc jaunās Eiropas Komisijas ievēlēšanas. 

COSAC sanāksmi ik pusgadu rīko ES Padomē prezidējošās valsts parlaments. Tajā piedalās visu ES dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāji, kā arī Eiropas Parlamenta deputāti. Tāpat uz sanāksmi tiek aicinātas citas amatpersonas un eksperti.

Ar pasākuma programmu var iepazīties http://ej.uz/v8dh.

Mediju ievērībai:Informācija par akreditāciju Saeimas organizētajiem Latvijas ES prezidentūras pasākumiem http://parleu2015.lv/lv/medijiem

 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt