Saeimas Prezidijs un deputāti piedalīsies 1991.gada janvāra barikāžu atceres pasākumos

(19.01.2015.)

Saeimas Prezidija locekļi un deputāti otrdien, 20.janvārī, piedalīsies 1991.gada janvāra barikāžu atceres un aizstāvju piemiņas pasākumos.

Atceroties vēsturiskos notikumus, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien pulksten 10.00 piedalīsies piemiņas ugunskura iedegšanā Doma laukumā.

Savukārt pulksten 11.00 Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece svinīgā pasākumā Saeima nama Dzeltenajā zālē barikāžu dalībniekiem pasniegs Pateicības rakstus. Apbalvojums par parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, kā arī ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā piešķirts 30 barikāžu aizstāvjiem no Cēsīm, Jelgavas novada Platones un Vircavas pagastiem, Jūrmalas, Tukuma un Tukuma novada Tumes pagasta.

Godinot bojāgājušo barikāžu aizstāvju piemiņu, otrdien pulksten 14.00 Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece, Prezidija locekļi un deputāti, kā arī citas valsts augstākās amatpersonas piedalīsies ziedu nolikšanā pie Brīvības pieminekļa un kritušo barikāžu aizstāvju piemiņas vietās Bastejkalnā.

Pulksten 15.30 ziedi tiks nolikti arī bojāgājušo barikāžu aizstāvju atdusas vietās II Meža kapos.

Otrdienas pēcpusdienā pulksten 16.30 Saeimas Prezidija locekļi un deputāti pulcēsies pie barikāžu piemiņas ugunskura Saeimas nama pagalmā, lai kopā ar klātesošajiem, baudot putru un tēju, dalītos atmiņās par 1991.gada janvāra dienu notikumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā