Saeima arī šogad aicina jauniešus pieteikties Ēnu dienai

(15.01.2015.)

Arī šogad Ēnu dienā Saeimā, kas notiks 11.februārī, skolēni un studenti aicināti izmantot iespēju ēnot Latvijas parlamentā, būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā un uzzināt par parlamenta ikdienas darbu. 

Ēnu dienā jauniešiem būs iespēja sekot Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces, Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes, Saeimas priekšsēdētājas biedres Ineses Lībiņas-Egneres, Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva, Saeimas sekretāra biedra Gunāra Kūtra un Saeimas deputātu darbam. 

„Saeima ir viena no populārākajām „ēnošanas” vietām, un jums būs iespēja iepazīt parlamenta darba ikdienu, izprast politikas un likumdošanas procesu, sekojot deputātu darbam. Savukārt „ēnojot” mūsu darbiniekus – parlamenta juristus, tulkus, protokola un sabiedrisko attiecību speciālistus, kā arī citus darbiniekus, jūs vairāk iepazīsiet Saeimas aizkulises un sapratīsiet, cik dažādu profesiju pārstāvji nodrošina parlamenta darbu,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, aicinot bērnus, skolēnus un studentus pieteikties šīgada Ēnu dienai Latvijas parlamentā. 

„Jūs esat tie, kuri veidos Latvijas nākotni, un tas, kāda tā būs, atkarīgs tieši no jūsu nostājas, zinātkāres, aktivitātes un spējas uzdrīkstēties. Iespējams, ka tieši šī diena palīdzēs nostiprināt pārliecību, ka izvēlētā profesija ir tā īstā un jāturpina izglītoties un pilnveidoties, lai sasniegtu iecerēto,” pauž Saeimas priekšsēdētāja. 

Ēnu dienā jauniešiem plānota lekcija par Saeimu, tradicionālā kopīgā fotografēšanās, kā arī būs iespēja apskatīt īpašu ekspozīciju par Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, ielūkoties parlamenta reprezentācijas telpās un piedalīties erudīcijas konkursā. 

Skolēni, kuri vēlas kļūt par „ēnām” parlamentā,  aicināti līdz 4.februārim uz e-pastu info@saeima.lv sūtīt  aizpildītu pieteikuma anketu un motivācijas vēstuli. Anketā jānorāda Saeimas deputāts vai darbinieks, kuru vēlas „ēnot”, un kontaktinformācija, bet motivācijas vēstulē jāuzraksta, kāpēc vēlas piedalīties Ēnu dienā Saeimā. Iepazīties ar Saeimas deputātu sarakstu var šeit http://ej.uz/biyj. 

Pēc pieteikuma reģistrēšanas skolēni e-pastā saņems apstiprinājuma vēstuli un informāciju par to, kā rīkoties turpmāk. Saeimas mājaslapā īpašā sadaļā https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-1 ir pieejama aktuālā informācija par Ēnu dienas pasākuma norisi parlamentā un būs publicēts visu pasākuma dalībnieku saraksts. 

Saeima tradicionāli ir viens no lielākajiem ēnu devējiem mūsu valstī, un pēdējos sešos gados Ēnu dienā Saeimā jau piedalījušies turpat 1500 jaunieši no visas Latvijas.

Aicinājums piedalīties Ēnu dienā: https://www.saeima.lv/prese/enu_diena_2015_plakats.pdf

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt