Noskaidroti fotokonkursa par jauniešu nodarbinātību Eiropas Savienībā uzvarētāji

(22.12.2014.)

Noslēdzies fotogrāfiju konkurss skolēniem un studentiem „Jauniešu nodarbinātība Eiropas Savienībā”, un ir noskaidroti uzvarētāji. 1. un 2.februārī gaidāmās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu Savienības un Eiropas lietu komiteju konferences (COSAC) Priekšsēdētāju sanāksmes laikā plānota 20 labāko darbu izstāde. Konkursa galvenās balvas ieguvējam būs iespēja apmeklēt ES institūcijas Briselē.

Pavisam 35 autori dalībai konkursā iesūtīja 70 darbus.

Konkursa galvenās balvas ieguvēja ir Alina Fedorenko no Rīgas 33.vidusskolas. Konkursa uzvarētāji ir Agnese Siktare, Anna Grabovska, Eduards Siliņš, Edžus Gedrovics, Ivo Buģis, Kristena Beča un Kristīne Uzare no Rīgas Amatniecības vidusskolas, Kārlis Miksons no Latvijas Universitātes, Krista Putniņa no Rīgas 3.speciālās pamatskolas, Elza Elīza Vītola no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Aleksandra Gluščenko no Olaines 2.vidusskolas, Mārtiņš Dubovskis no Rīgas Celtniecības koledžas, Tatjana Baklanova no Rīgas 33.vidusskolas, Beate Pole no Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas, kā arī Arnis Girgensons un Līga Lazdāne no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Lai motivētu jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un ES politiskajos, ekonomiskajos un sociālajos procesos un veicinātu interesi par Latvijas prezidentūru ES Padomē, no 26.septembra līdz 1.decembrim skolēni un studenti tika aicināti piedalīties fotogrāfiju konkursā „Jauniešu nodarbinātība Eiropas Savienībā”. Jaunieši tika rosināti fotogrāfijā attēlot savas idejas, kā veicināt jauniešu nodarbinātību Eiropā.

Jauniešu iesūtītās fotogrāfijas vērtēja īpaša komisija, ņemot vērā autora radošo ideju, ieguldītā darba apjomu, fotogrāfiju oriģinalitāti un māksliniecisko kvalitāti. Darbu vērtēšanas komisijā bija Latvijas prezidentūras ES Padomē parlamentārās dimensijas koordinatore Linda Kalniņa, Eiropas lietu komisijas vecākais konsultants Ģirts Ostrovskis, Sociālo un darba lietu komisijas vecākā konsultante Anželika Bruže, Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja pārstāvis, kā arī Saeimas fotogrāfs.

Konkursa uzvarētāju darbi pieejami: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157647555267923/  



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde