Saeimā izveidotas pirmās parlamentārās sadarbības grupas

(28.11.2014.)

12.Saeima izveidojusi pirmās sešas deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentiem. 

Darbam Saeimas deputātu grupā sadarbībai ar ASV parlamentu strādās 25 deputāti. Par tās priekšsēdētāju ievēlēts Ojārs Ēriks Kalniņš (VIENOTĪBA), bet vietnieku – Atis Lejiņš (VIENOTĪBA). 

Izveidota arī grupa sadarbībai ar Gruzijas parlamentu, kurā strādās 40 deputāti. Komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēts Dzintars Zaķis (VIENOTĪBA), bet vietnieka amatā - Gundars Daudze (ZZS). 

Savukārt par Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Itālijas parlamentu priekšsēdētāju ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere (VIENOTĪBA), un tajā darbosies 28 deputāti. Grupas vadītāja vietnieks būs Ivans Klementjevs (SASKAŅA). 

Saeimā izveidoto grupu sadarbībai ar Izraēlas parlamentu, kurā darbosies 25 deputāti, vadīs Boriss Cilevičs (SASKAŅA), bet viņa vietnieks būs Ainars Latkovskis (VIENOTĪBA). 

Tāpat izveidota grupa sadarbībai ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamentu. Par tās vadītāju ievēlēta Lolita Čigāne (VIENOTĪBA), bet vietnieku – Aleksejs Loskutovs (VIENOTĪBA). Grupā darbosies 24 parlamentārieši. 

Deputātu grupu sadarbībai ar Polijas parlamentu 12.Saeimā vadīs Ivans Klementjevs (SASKAŅA), bet viņa vietnieks būs Raimonds Rubiks (SASKAŅA). Grupā strādās 12 deputāti. 

11.Saeimā darbojās 74 deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentāriešiem, 10.Saeimā – 58 deputātu grupas, 9.Saeimā – 65 grupas, 8.Saeimā – 61 grupa, 7.Saeimā – 44 grupas, 6.Saeimā – 37, bet 5.Saeimā 9 deputātu grupas.  

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā