Konferencē Saeimā diskutē par pastāvīgām vērtībām mainīgā sabiedrībā

(29.10.2014.)

Lai diskutētu par vērtībām un uzskatiem, kas ir būtiski ģimenēm ar bērniem un Latvijas demogrāfijas situācijai kopumā,  Saeimas nama Sarkanajā zālē trešdien, 29.oktobrī, notika konference „Par pastāvīgām vērtībām mainīgā sabiedrībā”.

Konferenci atklāja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Sociālās drošības apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Konferencē piedalījās Latvijas Universitātes profesore Inguna Ebela, kura prezentēja ceturto alternatīvo ziņojumu Apvienoto Nāciju Organizācijai par bērnu tiesībām Latvijā.

Latvijas Universitātes docents Andrejs Mūrnieks runāja par izmaiņām vērtībās postmodernajā kultūrā, socioloģe Gabriela Kubi no Vācijas akcentēja vērtības un pseidovērtības, savukārt izglītības eksperte Ieva Bērziņa runāja par latvisko dzīvesziņu izglītībā.

Konferences darba kārtībā bija iekļauta arī Latvijas Kristīgās akadēmijas rektores un profesores Skaidrītes Gūtmanes prezentācija par antropoloģisko krīzi kā cilvēka labklājības sistēmas sagrāvēju, Rīgas Stradiņa universitātes profesores Guntas Ancānes stāstījums par sabiedrības vērtībām emocionālās veselības aspektā, kā arī Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča uzruna par Eiropas garīgajiem pamatiem.

Konferenci organizēja Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Sociālās drošības apakškomisiju un Demogrāfijas lietu apakškomisiju, un tai tiešraidē ikviens varēja sekot Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

Konferences materiāli:

Programma

Latvijas Kristīgās akadēmijas rektores, profesores Skaidrītes Gūtmanes prezentācija

Rīgas Stradiņa universitātes profesores Guntas Ancānes prezentācija

Izglītības ekspertes Ievas Bērziņas prezentācija 

Videoieraksts 1.daļa

Videoieraksts 2.daļa

Fotogrāfijas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt