Saeima rīt lems par būtiskām izmaiņām publisko iepirkumu regulējumā

(01.10.2014.)

Saeima ceturtdien, 2.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā, kas paredz, ka uzņēmējiem, kuri pretendē uz valsts iepirkumiem, būs jābūt nomaksātiem visiem nodokļiem. Grozījumi arī paredz, ka iepirkuma pasūtītājam no nākamā gada 1.augusta būs pienākums izvērtēt, vai piedāvājums nav nepamatoti lēts, ja uzņēmuma darbinieku vidējais atalgojums būs mazāks par 80 procentiem, salīdzot ar vidējo atalgojumu valstī attiecīgajā profesiju grupā.

Parlaments pirmajā lasījumā lems par Administratīvo pārkāpumu procesa likumprojektu, kas paredz būtiskas izmaiņas administratīvo pārkāpumu izskatīšanā, lai veicinātu cilvēktiesību ievērošanu, procesuālo taisnīgumu un soda neizbēgamību.

Deputāti rīt galīgajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, ar kuriem plānots noteikt - Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma diena būs svētku diena un, ja noslēguma koncerts iekritīs sestdienā vai svētdienā, nākamā darbdiena būtu brīvdiena.

Lai turpmāk diplomātisko pasi varētu izsniegt arī Ārlietu ministrijas pārziņā esošajiem diplomātiem, kuri diplomātiskā un konsulārā dienesta interesēs apstiprināti darbā starptautiskajās organizācijās un to institūcijās, kurās Latvijas Republika ir dalībvalsts, Saeima trešajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par diplomātisko pasi”.

Parlaments galīgajā lasījumā lems arī par likuma grozījumiem, kas paredz uzlabot NBS militāro lidlauku un militārās aviācijas poligonu ekspluatāciju.

Lai veicinātu zemes racionālu, efektīvu un ilgtspējīgu izmantošanu, deputāti rītdienas sēdē otrajā lasījumā lems par Zemes pārvaldības likumu.

Tāpat parlaments otrajā lasījumā lems par grozījumiem likumā, kas paredz noteikt, ka darba devējiem vairs nebūs jāapstiprina darbnespējas lapas un informācijas apmaiņa no 2015.gada jūlija notiks elektroniski.

Saeima rītdien pirmajā lasījumā lems, vai skolēni centralizētā eksāmena svešvalodā vietā varēs izvēlēties kārtot starptautiski atzītu pārbaudījumu, piemēram, TOEFL vai IELTS. To paredz grozījumi Vispārējās izglītības likumā.

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi iekļaut darba kārtībā un atzīt par steidzamu likumprojektu, kas paredz ar 2015.gada 1.martu izbeigt Siguldas un Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas darbību. Līdztekus likuma grozījumi paredz noteikt kārtību Augstākās tiesas palātu tiesnešu pārcelšanai darbā citā tiesā.

Savukārt Sociālo un darba lietu komisija lūgusi iekļaut rītdienas darba kārtībā likumprojektu, kas paredz izdienas pensijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Rītdienas sēdē iekļauti arī vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū jauns Slīteres nacionālā parka likums, kas paredz saskaņot regulējumu ar citu likumu normām. 

Saeimas 2.oktobra sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/2o5d.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/rr3g.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā