Deputāti: dienai pēc Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta jābūt brīvdienai

(18.09.2014.)

Lai noteiktu Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma dienu par svētku dienu un lai attiecīgi, ja noslēguma koncerts iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamā darbdiena būtu brīvdiena, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ceturtdien, 18.septembrī, konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”.

Ar likuma grozījumiem tiktu nodrošināta pilnvērtīga svētku dalībnieku līdzdalība kārtējos Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos, sekmēta sabiedrības piederības izjūta nacionālajām kultūras vērtībām un valstij, kā arī akcentēti svētki kā UNESCO Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbs, norāda likumprojekta autori Kultūras ministrijā.

Komisijas sēdē atbalstu likumprojektam pauda arī Ekonomikas ministrija, Finanšu ministrija, Labklājības ministrija, Valsts izglītības satura centrs, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācija.

Grozījumi vienbalsīgi atbalstīti arī par likumprojekta virzību līdzatbildīgajā - Izglītības, kultūras un zinātnes – komisijā.

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt