Saeima pirmdien skatīs ES Asociācijas līgumus ar Ukrainu, Gruziju, Moldovu

(11.07.2014.)

Saeima pirmdien, 14.jūlijā, ārkārtas sesijas sēdē skatīs Eiropas Savienības ES) Asociācijas līgumus ar Ukrainu, Gruziju, Moldovu, kas sekmēs šo valstu tuvināšanos ES un pakāpenisku ekonomisko integrāciju ES iekšējā tirgū.

Pirmdienas sēdē deputāti galīgajā lasījumā lems par izmaiņām Saeimas vēlēšanu likumā, kas ieviesīs īpašu personalizētu vēlētāja apliecību, lai tiem balsstiesīgajiem, kuriem ir tikai personas identifikācijas karte, bet nav derīgas pilsoņa pases, nodrošinātu iespēju piedalīties plānotajās parlamenta vēlēšanās šī gada oktobrī.

Lai veicinātu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību, parlamentārieši lems par konceptuālu atbalstu Rūpnieciskā īpašuma likuma projektam.

Saeima konceptuāli arī skatīs grozījumus vairākos likumos, kas paredz izmaiņas aizbildnības, aizgādības un saskarsmes tiesību institūtu tiesiskajā regulējumā. Savukārt, lai paplašinātu Ministru kabinetam doto deleģējumu saistībā ar atlīdzināmajiem zaudējumiem fiziskām un juridiskām personām izņēmuma stāvokļa laikā, deputāti pirmajā lasījumā lems par grozījumiem likumā „Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli”.

14.jūlija Saeimas ārkārtas sesijas sēdē deputāti lems arī par vairāku Ministru kabineta iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp nolīgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu starp Latviju un Mongoliju, kas ļaus mūsu valsts autopārvadātājiem uzsākt pārvadājumus uz Mongoliju.

Saeimas 14.jūlija ārkārtas sesijas sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/19si.






Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde