Solvita Āboltiņa Saeimas namā sveic labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus

(16.06.2014.)
VideoGalerie

„Gaidot Latvijas simtgadi, ikviens no mums savai valstij var kaut ko dāvināt. Mācītājs Juris Rubenis ir teicis, ka mēs katrs savai valstij varam uzdāvināt vienu labāku un atbildīgāku cilvēku. Jūs – jaunie basketbolisti – esat šāds piemērs, jo tieši jūs ne vien labi mācāties, bet arī gūstat panākumus sportā.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, pirmdien, 16.jūnijā, Saeimas namā sveicot labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus.

Latvijas Republikas čempionāta sezonas noslēguma pasākumā tika sveikti Latvijas Basketbola savienības Jaunatnes basketbola līgas mācībās sekmīgākie spēlētāji, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, kā arī labākie treneri un tiesneši.

Svinīgajā pasākumā S.Āboltiņa pasniedza arī Valdemāra Baumaņa kausu sezonas labākajiem spēlētājiem – Sigitai Džarcānei un Anžejam Pesečņikam, kuri izcēlušies ar labu sniegumu laukumā un demonstrējuši profesionālu izaugsmi. V.Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Šī sportista vadībā 1935.gadā Latvijas basketbolistu valstsvienība izcīnīja Eiropas čempiona titulu.

Apmeklējot parlamentu, jaunajiem basketbolistiem bija iespēja arī iemēģināt deputātu vietas Saeimas Sēžu zālē un uzzināt vairāk par parlamenta darbu, kā arī nofotografēties kopā ar Saeimas priekšsēdētāju.

Labākie jaunie basketbolisti, viņu treneri, kā arī tiesneši Saeimas namā tiek sveikti ik gadu, un šāds pasākums mācību gada noslēgumā jau ir kļuvis par tradīciju.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645202846145/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības 




Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 13.maijā
13:50  Saeimas Prezidija sēde