Pilnveidos valdības deklarācijas un rīcības plāna izstrādes kārtību

(11.06.2014.)
Galerie

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 11.jūnijā, nolēma iesniegt izskatīšanai Saeimā Ministru kabineta iekārtas likuma grozījumus, kas paredz pilnveidot Deklarācijas par Ministru kabineta iecerēto darbību un rīcības plāna veidošanas principus un lietu pārņemšanas kārtību.

 Lai nodrošinātu valsts ilgtermiņa attīstības pēctecību valdības maiņas gadījumā, likumprojekts nosaka, ka valdības un rīcības plāna izstrādes procesā jāizvērtē hierarhiski augstāki attīstības plānošanas dokumenti.

 Likumprojekts precizē valdības deklarācijas un rīcības plāna izstrādes un izpildes koordinēšanas mehānismu, nosakot, ka šo funkciju veiks Pārresoru koordinācijas centrs.

Ar izmaiņām no likuma paredzēts izslēgt normas par rīcības plāna saturu deklarācijas īstenošanai, jo tā izstrādes kārtība tiks noteikta Ministru kabineta kārtības rullī.

Likumprojekts arī saskaņo Ministru kabineta iekārtas likuma normas ar Saeimas kārtības rulli attiecībā uz Ministru prezidenta ziņojumu Saeimai par paveikto un iecerēto darbību.

Lai nodrošinātu operatīvu lietu pārņemšanu un Ministru kabineta darbības nepārtrauktību, piedāvātie likuma grozījumi paredz noteikt un nodalīt atbildīgo institūciju pienākumus. Par informācijas apkopošanu un apriti saistībā ar deklarācijas un rīcības plāna izstrādi un izpildi turpmāk atbildīgs būs Pārresoru koordinācijas centrs, nevis Valsts kanceleja.

Likumprojekts arī precizē, ka Ministru prezidenta amata kandidāta lietvedības pārvaldību, tehnisko nodrošinājumu un viņam nepieciešamo atbalstu nodrošina Valsts kanceleja. Patlaban konkrēti nav noteikts, kādu atbalstu valdības vadītāja amata kandidāts saņem, un tas apgrūtina viņa darbu uzticētās valdības veidošanā.

„Šie komisijas izstrādātie likuma grozījumi ir alternatīvi valdības iesniegtajam likumprojektam, jo precizējām dažus piedāvātos risinājumus. Lūgsim Saeimu tiem piešķirt steidzamību un iekļaut 19.jūnija Saeimas sēdes kārtībā. Galīgo lasījumu plānojam rudens sesijas pirmajā sēdē, lai jaunā kārtība varētu attiekties uz nākamās valdības veidošanu pēc 12.Saeimas vēlēšanām,” informē Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

 

Saeimas Preses dienests

 

Trešdien, 15.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
09:15  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāju V.E. Markéta Pekarová Adamová
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas un Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas V.E. Markéta Pekarová Adamová kopējs preses brīfings
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:10  Ārlietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
11:30  Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Kazahstānas parlamentu deputātu tikšanās ar Kazahstānas Republikas ārlietu ministra vietnieku Roman Vassilenko
12:00  Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa par godu Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas V.E. Markéta Pekarová Adamová oficiālajai vizītei Latvijas Republikā
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
16:00  Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu deputātu tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen