Izglītības, kultūras un zinātnes komisija meklēs risinājumus pedagogu atalgojuma nodrošināšanai

(06.05.2014.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija uz otrdienas, 6.maija sēdi aicinājusi atbildīgo institūciju pārstāvjus, lai diskutētu par risinājumiem pedagogu atalgojuma nodrošināšanā un nepieciešamajām reformām, lai skolotāju ieguldītais darbs tiktu adekvāti novērtēts.

Martā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) uzsākusi darbu pie jauna pedagogu darba samaksas modeļa un darba samaksas paaugstināšanas grafika izveides. Vienlaikus, lai šogad nodrošinātu pedagogiem darba samaksu, ministrijas budžetā trūkst 2,5 miljonu eiro. Līdz šim vienošanās ar Finanšu ministriju par papildu finansējuma piešķiršanu nav panākta, situāciju raksturo komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece–Ozola.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība nolēmusi 12.maijā rīkot protesta akciju, kurā plānojuši piedalīties aptuveni pieci tūkstoši izglītības un zinātnes darbinieku, iestājoties par papildu valsts finansējumu efektīvām pārmaiņām izglītībā un zinātnē, informē komisijas vadītāja.

Lai meklētu risinājumus aktuālajai situācijai, uz komisijas sēdi aicināti Izglītības un zinātnes ministrijas, Finanšu ministrijas, Kultūras ministrijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas pārstāvji. 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde notiks otrdien, 6.maijā, plkst. 10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā. 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt