Saeimas nams Muzeju naktī aicinās smelties dzintara spēku

(30.04.2014.)

Godinot dzintaru kā mūsu zemes simbolu un spēka avotu, Saeimas nama viesiem šogad Muzeju naktī būs iespēja smelties dzintara spēku ekspozīcijā „Varenie dzintara spēki no Latvijas”, kas stāsta par mūsu olimpiešu sasniegumiem XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos. Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts sestdien, 17.maijā, no pulksten 18.00 līdz 24.00.

Jēkaba ielas 11 nama viesiem būs unikāla iespēja satikt arī mūsu valsts olimpiešus, kuri Sočos izcīnīja medaļas. Muzeju nakts Saeimā šogad tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju.

Apmeklētāji varēs gūt latvju zīmju spēku, kas palīdzēja mūsu sportistiem parādīt izcilus sasniegumus, aplūkot arī sporta inventāru un šī gada olimpisko spēļu olimpiešu sporta tērpus, kā arī vērot Soču Olimpisko spēļu spilgtākos videomomentus.

Muzeju naktī parlamentā būs apskatāma arī vēsturiskajām liecībām – mūsu labāko sportistu startiem olimpiskajās spēlēs – veltīta grāmatu izstāde. Olimpieši iepazīstinās Saeimas nama viesus ar jauniznākušo grāmatu „Latvija Sočos”, un apmeklētājiem būs iespēja iegūt medaļnieku autogrāfus.

Savukārt fotoizstādē „Varenie spēki no Latvijas” būs apskatāmi šī gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos fiksētie Latvijas olimpiskās komandas dalībnieku spilgtāko emociju fotomirkļi.

Saeimas nams Muzeju naktī apmeklētājiem durvis vērs jau piekto gadu pēc kārtas. Līdzās ekspozīcijām apmeklētāji varēs apskatīt arī parlamenta interjeru un Sēžu zāli.

Muzeju nakts ir starptautisks pasākums, kas katru gadu vienlaikus notiek visā Eiropā. Šogad Latvijā noslēgsies Muzeju nakts trīs gadu cikls, kas aizsākās 2012.gadā. Iepriekš šī starptautiskā pasākuma vienojošie elementi bija mūsu valsts zilā jūra un zaļais mežs, bet šī gada tematika būs Latvijas sarkanais dzintars.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā