Mandātu komisijā turpinās skatīt kolektīvo iesniegumu par PVN likmes pazemināšanu pārtikai

(29.04.2014.)

„Mandātu komisijā vērtējam jau piekto Saeimā iesniegto kolektīvo iesniegumu par pazemināto PVN likmi pārtikai. Iepriekšējās komisijas sēdēs deputātu vidū nebija vienprātības par valsts finansiālajām iespējām atbalstīt šo iniciatīvu, tādēļ rītdienas komisijas sēdē turpināsim padziļināti vērtēt iespējas samazināt nodokļa likmi šai preču grupai,” informējot par trešdienas, 30.aprīļa, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdes darba kārtību, uzsver komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Zemkopības ministrijas, Viesnīcu un restorānu asociācijas un Latvijas alus darītāju savienības pārstāvji.

Šī gada 11.martā Saeimā tika iesniegts kolektīvais iesniegums „Noteikt pazemināto PVN likmi pārtikai”, ko parakstījušas 13 400 personas. Kolektīvā iesnieguma parakstītāji aicina parlamentu noteikt pazeminātas PVN likmes piemērošanu pārtikai. Šī ir piektā reize, kad, pamatojoties uz 2012.gada 19.janvārī Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Saeimas kārtības rullī, pilsoņi izmantojuši iespēju vērsties Saeimā ar iesniegumu, savācot 10 000 pilsoņu parakstus.

Kolektīvajā iesniegumā ietverams prasījums Saeimai, īss tā pamatojums, kā arī norādāms, kura fiziska persona ir pilnvarota pārstāvēt kolektīvā iesnieguma iesniedzējus. Kolektīvais iesniegums nedrīkst saturēt tādu prasījumu, kurš ir acīmredzami nepieņemams demokrātiskā sabiedrībā vai klaji aizskarošs. Tas nedrīkst pārkāpt vērtības, kas respektē cilvēka cieņu, brīvību, demokrātiju, vienlīdzību, tiesiskumu un cilvēktiesības, tostarp minoritāšu tiesības.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde notiks trešdien, 30.aprīlī, plkst.12.00 108.telpā Torņa ielā 3/5.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā