Āboltiņa piedalīsies Starpparlamentu Savienības ikgadējā sesijā

(15.03.2014.)

No 15. līdz 18.martam Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa kā Starpparlamentu Savienības Latvijas nacionālās grupas locekle darba vizītē uzturēsies Šveices pilsētā Ženēvā, kur piedalīsies Starpparlamentu Savienības sesijā. S.Āboltiņa aicināta apmeklēt arī augsta līmeņa sieviešu – parlamentāriešu sanāksmi.

Saeimas priekšsēdētāja ikgadējā Starpparlamentu Savienības sesijā uzstāsies vispārējās spīkeru debatēs, kuru galvenā tēma ir apņemšanās veicināt mieru un stiprināt demokrātiju.

Darba vizītes Ženēvā laikā Saeimas priekšsēdētājai plānotas divpusējās tikšanās ar Nīderlandes parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Anauhku van Miltenburgu (Anouchka van Miltenburg), Armēnijas Nacionālās Asamblejas prezidentu Hoviku Abrahamjanu (Hovik Abrahamyan), Bahreinas parlamenta spīkera biedru Džamalu Fahro (Jamal Fakhro), kā arī Ekvadoras Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāju Gavrjelu Alehandru Rivadeneiru Burvano (Gabriela Alejandra Rivadeneira Burbano).

Starpparlamentu savienība ir lielākā un vecākā starpparlamentu organizācija, kas dibināta 1889.gadā un apvieno 168 valstu parlamentus. Ikgadējā Starpparlamentu Savienības sesija šogad notiks jau 130.reizi.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī