Orlovs Briselē runā par bezdarba un sociālās krīzes seku likvidēšanas iespēju ES

(22.01.2014.)

Lai runātu par bezdarba un sociālās krīzes seku likvidēšanas iespēju Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vārdā komisijas deputāts Vitālijs Orlovs trešdien, 22.janvārī, Beļģijas galvaspilsētā Briselē piedalās Eiropas Parlamenta (EP) Nodarbinātības un sociālo lietu komitejas organizētā starpparlamentu konferencē.

Aizvadīto gadu var raksturot kā stabilizācijas gadu, tomēr sociālās problēmas ES joprojām bija aktuālas, konferencē sacīja V.Orlovs, atzīstot, ka arī Latvija joprojām risina bezdarba problēmu un cīnās ar citām krīzes radītām sociālajām sekām. Viņš arī sacīja, ka šobrīd Latvijā tiek izvērtētas reformas un apkopoti dati par šībrīža situāciju, lai pieņemtu kvalitatīvus uz pārmaiņām vērstus lēmumus.

Tāpat V.Orlovs informēja klātesošos, ka Latvija jau īstenojusi vairākas nozīmīgas reformas, tostarp pieņemts lēmums par pakāpenisku pensionēšanās vecuma paaugstināšanu. Tomēr Latvijai vēl ir jāturpina krīzes radīto sociālo seku apzināšana un novēršana, vēlreiz uzsvēra V.Orlovs.

„Latvijas pieredze liecina, ka pirms reformu īstenošanas ir nepieciešams ļoti rūpīgi izvērtēt to ietekmi, ņemot vērā ilgtspējīgas izaugsmes un sociālās situācijas dinamiku konkrētajā dalībvalstī. Īpaši tas attiecas uz būtiskām īstermiņa sekām. Izvērtējums ir pamats tam, lai savlaicīgi izstrādātu un ieviestu pasākumus, kas mīkstina negatīvās sociālās sekas,” teica V.Orlovs, vienlaikus atzīstot, ka reformu izstrādē un īstenošanā ir svarīgi ņemt vērā katras valsts specifiku.

V.Orlovs līdz 22.janvārim komandējumā uzturas Beļģijas galvaspilsētā Briselē, kur  Eiropas Parlamentārās nedēļas ietvaros piedalās EP Nodarbinātības un sociālo lietu komitejas organizētā starpparlamentu konferencē par bezdarba un sociālās krīzes seku likvidēšanu.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā