Saeimas Sporta apakškomisija Latvijas sportistiem vēl panākumus ziemas olimpiskajās spēlēs

(14.01.2014.)
Galerie

Otrdien, 14.janvārī, ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvjiem diskutējot par mūsu valsts gatavošanos ziemas olimpiskajām spēlēm, kas notiks Krievijas pilsētā Sočos, Sporta apakškomisijas deputāti vēlēja Latvijas sportistiem izturību, panākumus un izjust olimpisko garu. 

Atbildot uz apakškomisijas priekšsēdētāja Ivana Klementjeva jautājumu, kā norit komitejas darbs, gatavojoties ziemas olimpiskajām spēlēm, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis akcentēja, ka plānošana un sagatavošanās jau noslēgusies, atlicis tikai administratīvais darbs, lai jau 31.janvārī pirmie sportisti varētu izbraukt uz Sočiem un gatavoties startam. Latvija ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies jau septīto reizi, un gatavošanās pieredze jau ir uzkrāta, akcentēja A.Vrubļevskis.

Pēc katrām olimpiskajām spēlēm tiek vērtēta augstu sasniegumu sporta finansējuma atdeve jeb cik valstij izmaksā olimpisko godalgu izcīnīšana. Kopumā, piešķirot finansējumu gan olimpiskajai vienībai, gan olimpiešu pabalstiem, LOK un sporta federācijām, kopš 2012.gada, kad sākusies gatavošanās šīm ziemas olimpiskajām spēlēm, valsts finansējums augstu sasniegumu sportam bijis virs 10 miljoniem eiro, deputātus informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova. 

Diskutējot par gaidāmajiem Latvijas sportistu panākumiem, LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers pauda pārliecību, ka katrs dosies uz olimpiskajām spēlēm gatavībā parādīt savu labāko sniegumu. Vērtējot līdzšinējos sportistu sasniegumus, mūsu valstij panākumi varētu būt gaidāmi skeletonā, bobslejā, kā arī biatlonā, prognozēja Ž.Tikmers.

Savukārt, diskutējot par mūsu valsts paraolimpiešu dalību ziemas olimpiskajās spēlēs, Paraolimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte sacīja, ka komitejas finansējums nav pietiekams, lai mūsu valsts sportisti spētu kvalificēties arī ziemas olimpiskajām spēlēm. Ziemas sporta veidu atbalstam vajadzētu papildus aptuveni 100 tūkstošus eiro. U.Auniņa-Naumova akcentēja – kaut arī pašreizējais valsts atbalsts komitejai nav pietiekams, un paraolimpiskās kustības attīstībai tas ir jāpalielina, šis ir jau otrais gads, kad finansējums pieaug.

Foto no apakškomisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157639752798906/with/11944900344/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas