Saeima rīt lems par līdzekļu piešķiršanu traģēdijā Zolitūdē cietušajiem

(27.11.2013.)

Saeima ceturtdien, 28.novembrī, lems par finansējuma pārdali, lai nodrošinātu līdzekļu piešķiršanu atbalsta pasākumiem traģēdijā Zolitūdē cietušajiem un personām, kas iesaistītas traģēdijas seku novēršanā.

 Lai nodrošinātu līdzekļu piešķiršanu, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par apropriācijas pārdali līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

 Tāpat Budžeta komisija lūgusi rītdienas sēdē iekļaut likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā”, kas paredz izmaksāt vienreizēju prēmiju Zolitūdes traģēdijas seku novēršanā iesaistītajiem glābējiem.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt lems par grozījumiem Autortiesību likumā, kas, pārņemot Eiropas Savienības direktīvu, paredz pagarināt izpildītāju un fonogrammu producentu tiesības uz to radīto skaņu ierakstu aizsardzību un stiprināt izpildītāju tiesības uz atlīdzību. Tāpat galīgajam lasījumam sagatavoti Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likuma grozījumi, lai mazinātu administratīvo slogu apstrādes uzņēmumiem un nolietoto auto īpašniekiem.

Lai nodrošinātu videi draudzīgu Baltijas jūras izmantošanu, deputāti galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likumā, kas paredz licencēt kabeļu un zemūdens cauruļvadu ierīkošanu jūrā. Galīgajā lasījumā tiks izskatīti arī grozījumi Aizsargjoslu likumā, kas paredz ieviest aizsargjoslas ap militārajiem jūras novērošanas tehniskajiem līdzekļiem.

Pirmajā lasījumā Saeima rīt skatīs plānotās izmaiņas atļautajām darbībām krasta kāpu un ūdens ņemšanas vietu ķīmiskajās aizsargjoslās, konceptuāli lems par jaunu likumu, lai veicinātu zemes racionālu, efektīvu un ilgtspējīgu izmantošanu, un iespējām veicināt valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu ieguldīšanu valsts tautsaimniecībā.

Otrajā lasījumā rītdien parlaments lems par grozījumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā un valsts sociālās apdrošināšanas likumā, kas paredz ieviest sezonas laukstrādnieka ienākuma nodokli un sociāli apdrošināt šos strādniekus pensijai.

Tāpat otrajam lasījumam sagatavoti grozījumi Civilprocesa likumā un Bāriņtiesu likumā, kas paredz jaunas iespējas ar civilprocesuāliem līdzekļiem aizsargāt personu pret vardarbību.

Deputāti otrajā lasījumā lems arī par apjomīgiem grozījumiem Maksātnespējas likumā, kas paredz izmaiņas privātpersonu un juridisko personu maksātnespējas procesā, nosakot, ka maksātnespējas procesa un bankrota procedūrā parāda piedziņu nevarēs vērst pret personu, kas saņem minimālo algu un pabalstu par apgādājamo.

Rītdienas Saeimas sēdē deputāti lems arī par 10 likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

28.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauti 39 jautājumi. Darba kārtība pieejama: http://ej.uz/n2jd.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt atbildīgo amatpersonu atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un amatpersonu atbildes pieejamas http://ej.uz/i222

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde