Budžeta komisija atbalsta līdzekļu piešķiršanu traģēdijā Zolitūdē cietušajiem un traģēdijas seku novēršanā iesaistītajiem glābējiem

(27.11.2013.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 27.novembrī, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu, lai nodrošinātu līdzekļu piešķiršanu atbalsta pasākumiem traģēdijā Zolitūdē cietušajiem un personām, kas iesaistītas traģēdijas seku novēršanā.

 Ar Saeimas lēmumu plānots apstiprināt Ministru kabinetā (MK) atbalstīto kompensāciju izmaksu traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem 10 tūkstošu latu apmērā un cietušajiem – piecu tūkstošu latu apmērā.

 Tāpat Budžeta komisija šodien atbalstīja līdzekļu piešķiršanu vienreizēju prēmiju izmaksai, lai tādējādi pateiktos glābējiem, kuri savus dienesta pienākumus drošsirdīgi un pašaizliedzīgi veica ārkārtas sarežģītos un bīstamos apstākļos, riskējot ar savu veselību un dzīvību, informē Budžeta komisijas priekšsēdētājas Jānis Reirs. Komisija nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā attiecīgus grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.  

Lai nodrošinātu līdzekļu piešķiršanu, lēmuma projekts paredz apropriācijas pārdali no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta apakšprogrammas „Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projekti” uz resora „Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums” budžeta programmu „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Budžeta komisija lēmuma projektu par apropriācijas palielināšanu līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kā arī grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā virzīs izskatīšanai Saeimas 28.novembra sēdē.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā