Saeimā atklās skolēnu fotogrāfiju izstādi „Mana Lāčplēša diena”

(06.11.2013.)
Galerie

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis ceturtdien, 7.novembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā atklās Lāčplēša dienai veltīta skolēnu fotogrāfiju konkursa „Mana Lāčplēša diena” darbu izstādi.

Izstāde ļauj paraudzīties uz Lāčplēša dienu skolēna acīm un atklāj, ko jauniešiem nozīmē šī piemiņas diena.

Pēc izstādes atklāšanas konkursa uzvarētāji dosies ekskursijā pa Saeimas namu, kā arī apmeklēs Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju. Tāpat jaunieši dosies un Ādažu Nacionālo mācību centru, kur apskatīs Nacionālo bruņoto spēku ekipējumu un NATO komandpunkta teltis, kā arī apmeklēs Ādažu poligonu.

Lai svētku gaisotnē rosinātu patriotismu un veicinātu skolēnu interesi par valsts aizsardzību un drošību, tuvojoties Lāčplēša dienai, 8.-12.klašu skolēni tika aicināti piedalīties tradicionālajā Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas organizētajā fotogrāfiju konkursā.

Pavisam 70 autori no 34 Latvijas skolām dalībai konkursā iesūtīja 122 darbus, kurus vērtēja un 13 radošākos izvēlējās žūrijas komisija, ņemot vērā autora radošo ideju, ieguldītā darba apjomu, darba oriģinalitāti un iesūtītā materiāla māksliniecisko kvalitāti.

Konkursa uzvarētāji ir – Kintija Teilāne, kura mācās Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas 10.klasē, Anastasija Tulupova no Rīgas 34.vidusskolas 10.klases, Līga Rozenfelde, kura mācās Varakļānu vidusskolas 12.klasē, Roberts Rēķis no Talsu novada Vakara un neklātienes vidusskolas 12.klases, Līna Salmiņa, kura mācās Rēzeknes Katoļu vidusskolas 12.klasē, Aleksejs Murins no Olaines 2.vidusskolas 11.klases, Valdis Trukšāns, kurš ir Ludzas pilsētas ģimnāzijas 11.klases skolnieks, un Katrīna Vildava, Laura Reinholde un Rihards Goldmanis no Jelgavas Valsts ģimnāzijas,  Karīna Ķeire no  Rīgas uzņēmējdarbības koledžas 11.klases, Laura Šīraka, kura mācās Salaspils 1.vidusskolas 8.klasē, kā arī Sandra Poļegoško, kura ir 11.klases skolniece un apmeklē Rīgas Skolēnu pils fotopulciņu.

Konkursa uzvarētājus atbalstīja arī skolotāji - Rēzeknes Katoļu vidusskolas 12.klases audzinātāja Renāte Ničiporčika un Olaines 2.vidusskolas skolotāja Nadežda Murina, Talsu novada Vakara un neklātienes vidusskolas direktores vietniece audzināšanas darbā Daiga Pretice, kā arī bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” fotostudijas vadītājs un fotogrāfs Andris Kozlovskis un 304.Ludzas jaunsargu vienības vadītājs Ivars Novožilovs.

Izstādi „Mana Lāčplēša diena” atklās ceturtdien, 7.novembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā plkst.10.35.

Uzvarētāju darbi: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157637373026916/

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”