Noskaidroti 3.Jauniešu Saeimas eseju konkursa uzvarētāji

(31.10.2013.)

Noskaidroti 3.Jauniešu Saeimas Baltijas Asamblejas (BA) delegācijas eseju konkursa par Baltijas jūras vides aizsardzību uzvarētāji – trīs jaunieši, kuriem 29.novembrī būs iespēja piedalīties BA 32.sesijas un 19.Baltijas Padomes pasākumos Rīgā. 

Konkursa uzvarētāji ir 3.Jauniešu Saeimas deputāti Nils Putniņš, Sindija Virse un Jānis Zuļķis, kuram kā labākā darba autoram būs iespēja teikt uzrunu no parlamenta tribīnes BA 32.sesijas un 19.Baltijas Padomes dalībniekiem. 

Iesūtītās esejas vērtēja žūrijas komisija BA prezidenta Raimonda Vējoņa vadībā.

Eseju konkursa mērķis ir motivēt jauniešus līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomiskajos un sociālajos procesos un veicināt interesi par Baltijas jūras reģiona attīstību un vides aizsardzību, kā arī Baltijas Asambleju. 

Lai veicinātu jauniešu interesi par Baltijas valstu sadarbību un kopējām interesēm un mērķiem, šī gada pavasarī, kad sanāca 3.Jauniešu Saeima, BA prezidenta Raimonda Vējoņa vadībā tika dibināta 3.Jauniešu Saeimas BA delegācija. Delegācijas sastāvā ir 20 jaunieši – katras 3.Jauniešu Saeimas nozaru komisijas līdzpriekšsēdētājs un četri komisijas deputāti. 

No 28.-29.novembrim Rīgā notiks BA 32.sesija un 19.Baltijas Padome, kurā Baltijas valstu parlamentārieši apspriedīs aktuālos sadarbības jautājumus. Šogad plānots runāt par vienotas reģionālā tūrisma koncepcijas izstrādi, proaktīvu un uz zināšanām balstītu pieeju organizētās noziedzības apkarošanai, kā arī vienotu digitālo tirgu un Baltijas valstu sadarbību pētniecībā un inovācijā. Sesijas ietvaros plānotas arī vairāku komiteju sēdes – parlamentārieši strādās BA Budžeta un kontroles komitejā, Izglītības, zinātnes un kultūras komitejā, Ekonomikas, enerģētikas un inovācijas komitejā, Tieslietu un drošības komitejā, Dabas resursu komitejā,  kā arī Labklājības komitejā. Sesijas noslēgumā paredzēts pieņemt BA 32.sesijas Nobeiguma dokumentu, rezolūciju, kā arī ievēlēt BA prezidentu, viceprezidentu un komiteju vadību nākamajam gadam. Sesijas ietvaros tiks pasniegtas BA medaļas, kā arī ikgadējā Baltijas Asamblejas balva. 

Tiek plānots, ka sesijas darbā iesaistīsies arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Igaunijas parlamenta (Rīgikogu) priekšsēdētāja Ene Ergma (Ene Ergma), Lietuvas parlamenta (Seima) priekšsēdētāja Loreta Graužinienė (Loreta Graužiniene), Baltijas valstu nozaru ministri, kā arī citas amatpersonas. 

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katras Baltijas valsts parlamenta.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt