Saeimas priekšsēdētāja sveic konkursa „Sējējs 2013” laureātus

(25.10.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 25.oktobrī, piedalījās konkursa „Sējējs 2013” noslēguma pasākumā, kurā apbalvoja nominācijas „Ģimene lauku sētā” uzvarētājus par labāko ieguldījumu lauku attīstībā.

„Es ticu, ka jūsu bērni, vērojot jūsu pieredzi, mācoties no jums, pēc gadiem būs gatavi stāties jūsu vietā kā īsti savas zemes patrioti un saimniecības vadītāji. Lai mēs spētu turpināt savas valsts izaugsmi, ir jāveicina jaunajos cilvēkos vēlme izglītoties, studēt, izzināt un būt atvērtiem jaunākajām pasaules tendencēm. Latvijas tautsaimniecībai ir nepieciešami izcili prāti, kas radīs jaunas laikmeta zīmes un ļaus Latvijai mirdzēt Eiropas valstu saimē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, apbalvojot nominācijas „Ģimene lauku sētā” laureātus Vaičuļu ģimeni, kas saimnieko zemnieku samniecībā „Zundi” Dagdas novadā.

Saeimas priekšsēdētāja vērsa uzmanību, ka ģimene nav tikai tuvie cilvēki mums blakus, tā var būt arī daļa no mūsu sētas, ciema un valsts: „Ģimene ir saknes, kas dara mūs izturīgus, un šīs saknes ir nesaraujami saistītas ar vietu, kurā dzīvojam. Dziļas saknes palīdz arī zariem plašāk plesties, tāds ir dabas likums. Laimīga ģimene ir dzimtas pamats, bet plaukstošas dzimtas nodrošina tautas un zemes uzplaukumu.”

Konkurss „Sējējs” ir Zemkopības ministrijas organizēts ikgadējs pasākums ar mērķi noteikt labāko ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā un lauksaimniecībā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt