Solvita Āboltiņa: Zemessardzes veterāni joprojām ir uzticams Latvijas valsts aizsardzības pamats

(18.07.2013.)
Galerie

„Ir pagājuši vairāk nekā divdesmit gadi kopš pastāv Latvijas Zemessardze. Tieši jūs, Zemessardzes veterāni, esat bijuši tie, kas no pašiem tās dibināšanas pirmsākumiem esat bijis mūsu valsts aizsardzības drošs, uzticams un stabils pamats, un tāds tas esat joprojām.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ceturtdien, 18.jūlijā, atklājot Zemessardzes veterānu apvienības konferenci „Zemessardzes veterānu apvienība un tās uzdevumi”.

Atceroties 1991.gadu, kad dibināta Latvijas Zemessardze, S.Āboltiņa sacīja: „Tolaik jūs vadīja un vienoja doma - ko vēl vairāk spēju un varu sniegt savai valstij, kā varu palīdzēt, lai tā atkal atplauktu brīva un stipra. Caur saviem darbiem jūs iemantojāt cilvēku uzticību, un ikvienā Latvijas malā cilvēki uz jums paļāvās.”

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja akcentēja Zemessardzes veterānu brīvprātīgo devumu, kas bija visaugstākais un reizē vislielākais, ko viens karavīrs, viens indivīds spēj sniegt savai tautai un tēvzemei. „Jūs vairojāt cilvēku ticību un pārliecību par savu valsti,” teica S.Āboltiņa.

Raksturojot Zemessardzes veterānu ieguldījumu mūsu valsts aizsardzībā, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja tā atbalsošanos jaunajā paaudzē un uzsvēra, ka tieši tas droši vien ir lielākais ieguvums mums kā valstij. „Ir izaugusi nākamā – jaunā zemessargu paaudze, un, kā ikvienā labā ģimenē ierasts, nākamā paaudze pārņem labākos tikumus un dzīves gudrību, ko tai ar savu piemēru, pieredzi un uzkrātajām zināšanām nodod iepriekšējā,” teica S.Āboltiņa, paužot pārliecību, ka Zemessardzes veterāni bijis vislabākais piemērs jaunajai zemessargu paaudzei, kas ir lepna un patriotiska.

Savā runā Saeimas priekšsēdētāja citēja vārdus, kas ierakstīti Latvijas Republikas Zemessardzes karogā un kopš mūsu valsts Zemessardzes dibināšanas vieno un sargā ikvienu zemessargu: „Par tēvu zemi un brīvību.” Šie vārdi ir kā atgādinājums par tiem cēlajiem ideāliem, kuriem katrs zemessargs ir solījies kalpot, sacīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Zemessardzes veterāniem par ieguldījumu, sargājot Latvijas valsti un tās neatkarību, un ikviena veterāna uzņēmību, uzticību un nerimstošu gribu darboties un kalpot Latvijai.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 16.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 16.maija kārtējā sēde
10:30  Izstādes "Nācijas simbols. Ukraiņu višivanka" atklāšana
17:00  2024.gada 16.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem