A.Klementjevs Saeimas namā tiekas ar Malaizijas ārlietu ministru

(08.07.2013.)
VideoGalerie

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pirmdien, 8.jūlijā, Saeimas namā tikās ar Malaizijas ārlietu ministru Dato Šri Anifā bin Amanu (Dato’ Sri Anifah Bin Aman). Tikšanās laikā pārrunātas iespējas veicināt abu valstu sadarbību tūrismā, ekonomikā un izglītībā.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs sacīja, ka Latviju un Malaiziju vieno liels potenciāls tūrisma saišu stiprināšanā, un labs solis ceļā uz tā izmantošanu būtu tiešā avioreisa starp abām valstīm atvēršana. Rīgas lidosta jau šobrīd spēj uzņemt tiešos reisus no valstīm, kas atrodas ģeogrāfiski tālu, turklāt lidostā tiek ieguldītas apjomīgas investīcijas, tādējādi paverot vēl plašākas attīstības iespējas. Saeimas priekšsēdētājas biedrs arī akcentēja, ka Latvija un tās galvaspilsēta Rīga var kalpot par tūristu no Malaizijas ceļu uz pārējām Baltijas valstīm un Skandināviju.

Gaisa satiksmes attīstīšana starp Latviju un Malaiziju kalpotu par pamatu arī abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanā, sacīja A.Klementjevs un apliecināja mūsu valsts ieinteresētību Latvijas un Malaizijas tirdzniecības sakaru sekmēšanā. Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Āzijas reģions attīstās strauji, un uzņēmēji no Latvijas ir ieinteresēti jaunu tirgu apgūšanā.

Malaizijas ārlietu ministrs akcentēja – lai arī tirdzniecības apjoms starp abām valstīm ir neliels, pēdējā laikā tas pieaudzis. Pašlaik rit sarunas starp Malaiziju un Eiropas Savienību (ES) par savstarpēji izdevīga Brīvā tirdzniecības līguma noslēgšanu, kas pavērs iespējas aktīvākai sadarbībai, tostarp ar Latviju, pauda ārlietu ministrs, vienlaikus augstu novērtējot arī Latvijas sasniegumus saistībā ar perspektīvo pievienošanos eirozonai. Tāpat Malaizijas pārstāvis proponēja perspektīvā izveidot sava veida biznesa padomi, kas būtu viens no veidiem kā nostiprināt divpusējos ekonomiskos sakarus un attīstīt savstarpējo investīciju piesaistes iespējas.

Tikšanās laikā pārrunātas arī iespējas attīstīt Latvijas un Malaizijas sadarbību izglītībā. A.Klementjevs akcentēja, ka Latvijā pieejama ES līmeņa izglītība, piemēram, tādās jomās kā medicīna, farmācija un būvniecība, turklāt mūsu valstī šobrīd tiek aktīvi diskutēts par valsts izglītības sistēmas konkurētspējas paaugstināšanu.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157634539509431/with/9236325075/
Video no tikšanās: https://www.youtube.com/watch?v=1M_6jBJckwY
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas