Āboltiņa Latvijas Universitātes absolventiem: ar mērķtiecīgu darbu ikviens var sasniegt izcilību

(05.07.2013.)

„Katrs cilvēks ar mērķtiecīgu darbu spēj tiekties un sasniegt izcilību, kas dod dziļu piepildījuma un gandarījuma sajūtu. Esmu pārliecināta, ka gandarījuma sajūta šajā dienā ir katrā no jums.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, piektdien, 5.jūlijā, uzrunājot Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes maģistra studiju programmas absolventus.

S.Āboltiņa apsveikuma runā uzsvēra, ka kvalitatīva juridiskās izglītības sistēma un spēcīga tiesību zinātne ir nepieciešama katrai neatkarīgai valstij ar savu nacionālo tiesību sistēmu. „Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte šodien un ikdienā apliecina, ka tā joprojām spēj piedāvāt labāko juridisko izglītību valstī, un, domājams, šīsdienas absolventi varēs apliecināt, ka ir saņēmuši labu un stabilu zināšanu pamatu, uz kura turpināt apgūt tieslietu mākslu,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

„Izcilais sengrieķu filozofs Aristotelis, ar kura vārdu tradicionāli iezīmējas jauno studentu studiju dzīves sākums, ir teicis trāpīgu domu: „Izglītots un brīvs cilvēks rīkosies tā, it kā viņš pats sev būtu likums!”,” teica Saeimas priekšsēdētāja, paužot pārliecību, ka ikvienam klātesošajam bija iespēja saņemt un smelties sev tieši tik daudz zināšanu, pieredzes, pasniedzēju atbalsta un iedrošinājuma, lai nākotnē kļūtu paši sev par vislabāko mērauklu un etalonu.

S.Āboltiņa kā Saeimas priekšsēdētāja un LU Juridiskās fakultātes absolvente, sirsnīgi sveicot absolventus nozīmīgajā dienā, sacīja: „Lai jūsu darbi stiprina Latvijas tiesību sistēmu un lai jums izdodas tajā iezīmēt paliekošus un nozīmīgus nospiedumus, kas nāk par labu mūsu valstij!”

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157634490357327/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde