S.Āboltiņa, sveicot Uzņēmumu reputācijas topa uzvarētājus: laba reputācija veidojas caur godīgu, nenogurstošu un sabiedrībai nozīmīgu darbu

(19.06.2013.)
Galerie

„Laba reputācija veidojas caur godīgu, nenogurstošu, tālredzīgu un sabiedrībai nozīmīgu darbu. Jūs — Latvijas uzņēmēji — dienu no dienas veidojat mūsu valsts kopīgo tēlu un uzstādāt augstu standarta latiņu uzņēmējdarbības videi Latvijā kopumā.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, trešdien, 19.jūnijā, atklājot gadskārtējo Uzņēmumu reputācijas topa apbalvošanas ceremoniju un sveicot uzvarētājus.

S.Āboltiņa apsveikuma runā pauda pārliecību, ka krīzes rezultātā Latvijā ir strauji mainījies priekšstats, ko nozīmē veiksmīgs uzņēmējs: „Ar gandarījumu varam secināt, ka par veiksmi arvien vairāk un vairāk liecina nevis grezni statusa priekšmeti, bet gan tas, kādā veidā uzņēmējs spēj palīdzēt savu darbinieku un visas sabiedrības izaugsmei.”

Saeimas priekšsēdētāja klātesošajiem uzņēmējiem pateicās, ka viņi arī grūtos laikos ir domājuši par saviem darbiniekiem, viņu ģimenēm un ir piešķīruši vērtību godīgam darbam. „Latvijas veiktie ekonomiskās krīzes pārvarēšanas pasākumi arvien plašāk starptautiski guvuši atzinību un tiek dēvēti par veiksmes stāstu. Un, lai arī kopumā Latvijas cilvēki ekonomikas augšupeju savos maciņos vēl īsti neizjūt, esmu droša, ka jūsu uzņēmumos darbinieki tomēr jūt, ka mūsu valsts ekonomika atlabst un ienākumi atkal palēnām pieaug,” uzsvēra S.Āboltiņa. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja Uzņēmumu reputācijas topa uzvarētājiem sacīja — domājot par attīstību, savu labo slavu un saviem darbiniekiem, jūs radāt iespēju gan pārdzīvot grūtākus periodus, gan izjust gandarījumu par izaugsmi laikā, kad lielākās grūtības ir aiz muguras.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka valstij jābūt pretimnākošai gan tādiem uzņēmējiem, kuri jau šobrīd var lepoties ar sasniegumiem un ar savu darbu veido mūsu kopējo identitāti, gan tādiem, kuri grib un spēj uzsākt ko jaunu. „Tas pirmām kārtām ietver skaidru un saprotamu nodokļu sistēmu, fiskālo stabilitāti, gudras pārmaiņas un valsts atbalstu inovācijām un radošumam. Tas ir paveicams vienīgi dialogā un sadarbojoties. Mūsu — politiķu — uzdevums šodien ir stiprināt pārliecību, ka Latvija ir īstā vieta, kur veikt uzņēmējdarbību un ka uzņēmējdarbības vide Latvijā tiek veidota stabila, sakārtota un prognozējama,” sacīja S.Āboltiņa.

„Mūsu kopīgos spēkos ir padarīt Latviju par attīstītu, pārtikušu un plaukstošu valsti, par stabilu un prognozējamu vietu uzņēmējdarbībai un investīcijām. Valsti, ar kuru tās iedzīvotāji lepojas un kuru ar cieņu un atzinību uzlūko pasaulē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja. 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 14.maijā
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Demogrāfijas, ģimeņu un bērnu lietu apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētāja Harija Rokpeļņa tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
15:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas sēde