Ojārs Kalniņš piedalīsies NATO PA seminārā par aktualitātēm Dienvidkaukāza reģionā

(26.04.2013.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs un NATO PA Politiskās komitejas priekšsēdētāja vietnieks Ojārs Kalniņš no 29.aprīļa līdz 1.maijam piedalīsies NATO PA 83.Rose-Roth seminārā „Dienvidkaukāza reģions: ģeopolitika, eiroatlantiskā integrācija un reģionālās problēmas” Gruzijas galvaspilsētā Tblisi, kur vadīs semināra sesiju par Dienvidkaukāza reģiona eiroatlantisko integrāciju.

„Gruzijas draugi, tostarp Latvija, ir konsekventi atbalstījuši Gruzijas ceļu uz dalību Eiropas Savienībā un NATO un ir cieši sekojuši līdzi notikumiem šajā valstī kopš Gruzijas parlamenta vēlēšanām aizvadītā gada oktobrī. Tāpēc šis NATO Parlamentārās Asamblejas seminārs ir lieliska iespēja klātienē vērtēt Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centienu progresu,” raksturojot semināra aktualitāti, uzsver O.Kalniņš.

Vienlaikus O.Kalniņš akcentē, ka viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir Austrumu partnerība, kas ir nozīmīgs instruments attiecību veidošanai ar bijušajām Padomju Savienības bloka valstīm. Un tieši Gruzija ir viena no Latvijai prioritārajām Austrumu Partnerības valstīm, norāda O.Kalniņš, paužot gandarījumu par iespēju piedalīties šajā seminārā.

NATO PA delegāti diskutēs arī par Gruzijas un Krievijas divpusējām attiecībām un Gruzijas jaunās valdības izstrādāto reintegrācijas stratēģu. Semināra darbakārtībā būs jautājumi arī par demokrātijas stiprināšanu Gruzijā un šīs valsts reformu plānu.

Tāpat NATO dalībvalstu parlamentārieši runās par godprātības veicināšanas iniciatīvu, kā arī Armēnijas, Azerbaidžānas un Turcijas samierināšanās iespējām. Savukārt semināra noslēgumā plānots diskusiju bloks par pilsoniskās sabiedrības ieguldījumu demokrātijas un stabilitātes nodrošināšanā Dienvidkaukāza reģionā.

Seminārs notiek Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu parlamentu sadarbības programmas Rose-Roth ietvaros un tiek organizēts sadarbībā ar Gruzijas parlamentu.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde