Publisko izdevumu un revīzijas komisija vērtēs bērnu uzskaites nepilnību ietekmi uz valsts budžeta līdzekļu sadalījumu

(22.04.2013.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 23.aprīlī, vērtēs, kā nepilnīga bērnu uzskaite ietekmē valsts budžetu.

Šī gada janvārī Izglītības kvalitātes valsts dienests, apkopojot pašvaldību sniegto informāciju par obligātajā izglītības vecumā esošajiem bērniem, konstatēja, ka 2012./2013.mācību gadā nevienas izglītības iestādes sarakstā nav reģistrēti 12 618 bērnu, tostarp par 2 648 bērniem pašvaldībām vispār nebija informācijas.

Aktualizējot jautājumu par bērnu uzskaites nepilnībām valstī, komisija plāno iepazīties ar Veselības ministrijas, Labklājības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas veiktajiem pasākumiem bērnu uzskaites nepilnību novēršanā un izvērtēt, kā datu bāzu uzskaites nepilnības ietekmē publiskos izdevumus. Tāpat deputāti uzklausīs Iekšlietu ministrijas ziņojumu par Iedzīvotāju reģistra datu aktualitāti un pilnīgumu.

Rītdienas komisijas sēdē aicināti piedalīties Izglītības un zinātnes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Finanšu ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Izglītības kvalitātes valsts dienesta, Latvijas Pašvaldību savienības un Valsts kontroles pārstāvji, kā arī komisijas pastāvīgie eksperti.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks otrdien, 23.aprīlī, plkst.12.00 Saeimas Sarkanajā zālē.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā