Saeima izveido parlamentārās izmeklēšanas komisiju Ķemeru sanatorijas jautājumā

(18.04.2013.)

Saeima ceturtdien, 18.aprīlī, pieņēma lēmumu „Par Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju, izvērtēt Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskumu, privatizācijas līguma izpildi, kā arī izvērtēt situāciju saistībā ar SIA “Ominasis Latvia” reģ.Nr.40003417017 maksātnespēju”.

Komisija izveidota uz deviņiem mēnešiem pēc 35 Saeimas deputātu pieprasījuma.

Saeimas prezidija un Frakciju padomes sēdē šodien nolemts, ka katra Saeimas frakcija darbam komisijā var deleģēt divus deputātus un arī pie frakcijām nepiederošie deputāti var deleģēt divus pārstāvjus. Kandidatūras jāpiesaka līdz šī gada 23.aprīļa pulksten 17.00.

Satversme nosaka, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.

11.Saeima jau bija izveidojusi vienu parlamentārās izmeklēšanas komisiju - par Latvijas Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde