Solvita Āboltiņa: sports ļauj izskanēt Latvijas vārdam pasaulē un kalpo par iedvesmu ikkatram

(15.03.2013.)
Galerie

„Sports ļauj izskanēt Latvijas vārdam pasaulē, nes mūsu valstij medaļas un kalpo par iedvesmu ikkatram. Apliecinājums tam, ka visi kopā mēs spējam sasniegt augstus rezultātus, bija iegūtās medaļas un izskanējusī Latvijas valsts himna Vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, uzrunājot Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesijas dalībniekus.

„Esmu pārliecināta, ka ne mazāki sasniegumi mūs sagaida pavisam drīz Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos un to gūšana ir atkarīga no mūsu kopīgā darba un mūsu kopīgās valstiskās apziņas,” pauda Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa savā uzrunā kā iedvesmojošu un valstisku minēja LOK misijas formulējumu statūtu grozījumu projektā, kurā teikts, ka „Latvijas Olimpiskās komitejas misija ir ar olimpiskās kustības ideālu un Latvijas sportistu augsto sasniegumu vērtību nostiprināt sporta lomu sabiedrībā, sniedzot ieguldījumu iedzīvotāju dzīves kvalitātes un veselības nostiprināšanā, pievēršot un motivējot regulārām sporta nodarbībām”.

Atzinīgi vērtējot LOK mūsdienīgo pieeju, vēlmi mainīties un kļūt vienotākiem, ievēlot jaunu komitejas vadību, kā arī sadarbību ar sporta federācijām, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka „pēdējā gada laikā jūs esat uzrādījuši mūsdienīgu organizācijas pieeju pārmaiņu priekšā, reformējot un modernizējot līdzšinējo pieeju dažādu sporta nozarei būtisku jautājumu risināšanā”.

Savā uzrunā S.Āboltiņa atzīmēja, ka „Latvija pēdējo gadu laikā ir nogājusi smagu ekonomikas atjaunošanas ceļu. Latvijas Olimpiskā komiteja un sporta sabiedriskās organizācijas ir nenoliedzami ieguldījušas daudz spēka, atbalsta un izpratnes, lai mūsu valstij sarežģītā laikā sporta nozare turpinātu pastāvēt un pat attīstīties”.

„Un, lai arī mūsu valsts ekonomikai pilnīgas atlabšanas posms vēl tikai priekšā un atbalstu dažādām nozarēm ir iespējams palielināt tikai pakāpeniski, esmu priecīga, ka papildus valsts budžeta līdzekļus, kaut arī nelielus, ir izdevies piešķirt arī sporta nozarei,” sacīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētaja arī atzīmēja, ka Saeimā ir aicinājusi viesoties un pateikusies gan mūsu olimpiešiem, paraolimpiešiem un sportistiem, kas guvuši augstus rezultātus sezonas čempionātos, gan viņu treneriem, ārstiem un sporta federāciju pārstāvjiem. „Tā ir arī pateicība, ko vēlos paust Latvijas Olimpiskajai komitejai šodien – par rūpēm, ko veltāt sportistiem, atbildību pret sabiedrības veselību un valstisko domāšanu,” sacīja S.Āboltiņa.

„Zelta medaļas patiesībā nav veidotas no zelta. Tās ir veidotas no sviedriem, noteiktības un reti sastopama sakausējuma, ko dēvē par “stiprām iekšām”. Šie nesaudzīgie un trāpīgie vārdi pieder amerikāņu cīkstonim Denam Geiblam, un kopš viņa karjeras augstākā punkta pasaulē tomēr nekas attiecībā uz medaļām nav mainījies. Tās joprojām ir veidotas no smaga darba, sportistu gribasspēka, komandas un ģimenes atbalsta ilgtermiņā,” savā uzrunā sacīja Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 9.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 9.maija kārtējā sēde
10:30  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:45  Eiropas pikniks par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā
12:45  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
17:00  2024.gada 9.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta