Āboltiņa jaunajiem uzņēmējiem: veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatā ir gatavība konkurēt, idejas un degsme

(14.03.2013.)
Galerie

„Redzu jūsos gatavību konkurēt, ideju pārpilnību un degsmi, kas ir pats galvenais veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatā. Tādēļ šīs dienas forums būs lieliska iespēja gan jums pašiem parādīt sevi, gan mūsu valsti un tās izaugsmes iespējas,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 14.martā, atklājot Eiropas skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgu.

Arī valsts izaugsme ir atkarīga no mūsu pašu degsmes, aktivitātes un vēlmes kļūt labākiem, jaunajiem uzņēmējiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja, paužot, ka priecājas redzēt vienkopus tik daudz aktīvu, domājošu un darīt gribošu jauniešu.

S.Āboltiņa arī uzsvēra, ka visas lielākās pārmaiņas sākas mūsu prātos. „Tieši izglītība un zināšanas ir tās, kas atbrīvo mūsu potenciālu un liek lidot idejām. Tieši godprātīgs darbs un radoša pieeja ikkatram darbam ikdienas gaitās būs tā, kas mūsu valsti padarīs par plaukstošu, attīstītu un mīlētu,” norādīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja vēlēja visiem foruma dalībniekiem nostiprināt sevī apziņu, ka godprātīgs darbs ir visa pamatā. „Vēlu tiekšanos pēc aizvien labākas izglītības, daudz jaunu ideju un, protams, nedaudz tālākā nākotnē − spožu profesionālo dzīvi. Mūsu pašu spēkos ir veidot savu valsti par vietu, kur ikkatrs jūtas piederīgs, vajadzīgs un gaidīts,” sacīja S.Āboltiņa.

Eiropas skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus Rīgā pulcē teju 500 labāko skolēnu uzņēmumu pārstāvjus no 30 Eiropas valstīm. Pasākuma mērķis ir sniegt skolēniem praktisku pieredzi starptautiskajā līmenī, kā arī iespēju Latvijas jauniešiem gūt iedvesmu uzņēmējdarbībai no vienaudžiem citās valstīs.

Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157632994106150/
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 9.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 9.maija kārtējā sēde
10:30  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:45  Eiropas pikniks par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā
12:45  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
17:00  2024.gada 9.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem