Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar ASV parlamentu tiekas ar studentiem

(28.11.2012.)

2012.gada 28.novembrī deputātu grupas sadarbībai ar ASV parlamentu vadītājs Ojārs Kalniņš un grupas locekļi Lolita Čigāne (Vienotība), Atis Lejiņš  (Vienotība) un Jānis Vucāns (ZZS) tikās ar Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE) studentiem, kas 26.oktobrī piedalījās ASV prezidentu debašu izspēlē.

Helmuts Caune, Natālija Jekimova (LU), Susanna Paeväli, Edgaras Marcinkus un Jēkabs Jurdžs (SSE) ir savu augstskolu debašu klubu dalībnieki. ASV prezidentu debašu izspēlē studenti no Latvijas Universitātes aizstāvēja esošā un jaunievēlētā prezidenta Baraka Obamas pozīciju, savukārt Rīgas Ekonomikas augstskolas jaunieši - Republikāņu kandidāta Mita Romnija pozīciju. Tikšanās laikā Saeimas deputāti un studenti pārrunāja notikušo priekšvēlēšanu kampaņu ASV un analizēja vēlēšanu rezultātus.

Grupas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš: „Augsti novērtēju jauniešu spējas ne tikai iedziļināties citu valstu politiķu nostājās, bet arī prasmi aizstāvēt pozīcijas, kuras paši neatbalsta. Tas ir labs veids, kā iepazīties ar pretējiem uzskatiem un attīstīt savus principus un nostājas”.

Grupas locekle Lolita Čigāne: „Abu debašu klubu jaunieši parādīja lieliskas zināšanas un sagatavotību ASV iekšpolitikā un ārpolitikā, izvēršot spraigu debati ar ASV sadarbības grupas deputātiem, tādējādi vēlreiz apliecinot, ka Latvijā veidojas spēcīga jauno politiķu pēctecība”.

Šī tikšanās vēlreiz apliecināja, ka Saeima ir atvērta gados jaunu cilvēku iesaistei Saeimas darbā. Par to liecina arī citi Saeimā rīkotie pasākumi, piemēram, Jauniešu Saeima, kā arī citas aktivitātes. 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt