Jaunie mākslinieki zīmē Saeimas ikdienu un pasākumus

(13.11.2012.)

Turpinot veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Mākslas akadēmiju, Saeima uzsāk jaunu mākslas kopprojektu „Saeimas stāsti”, kurā topošie mākslinieki zīmē parlamenta ikdienas darbu. Jau šodien, 13.novembrī, trīs jaunie mākslinieki skicēja Saeimas komisiju sēžu norisi.

Topošie mākslinieki arī iepriekš iesaistījušies parlamenta un mākslas skolu kopprojektos, skicējot Saeimas sēdes ceturtdienās un Saeimas nama interjeru. Šogad jaunie mākslinieki zīmēs arī Saeimas komisiju sēžu norisi, Prezidija darbu, svētku pasākumus, diplomātiskās tikšanās un citus Saeimas pasākumus.    

Sadarbības projektā katrs jaunais mākslinieks sniegs savu skatījumu par parlamenta notikumiem un fiksēs spilgtus Saeimas dzīves mirkļus, veidojot dažādu autoru kopīgu stāstu par Saeimu.

Projekta noslēgumā tiks veidota darbu izstāde, kas būs aplūkojama Saeimas namā.

Saeimai ar mākslas izglītības iestādēm ir izveidojusies cieša sadarbība, rīkojot izstādes un dažādus sadarbības projektus. Piemēram, šī gada sākumā Latvijas Mākslas akadēmijas studenti zīmēja un gleznoja deputātu portretus, 2010.gadā Saeimas namā tika atklāta Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas diplomdarbu izstāde, bet Mazās mākslas skolas audzēkņi pirms Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienas zīmēja Saeimas interjeru svētku rotā. Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā bija aplūkojami arī Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbi, kuros mazie mākslinieki atklāja savu skatījumu uz parlamenta ēku un tās interjeru.

Fotogrāfijas pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631999110206/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt