Saeima pieņem grozījumus Latvijas valsts karoga likumā

(08.11.2012.)

Saeima ceturtdien, 8.novembrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas valsts karoga likumā, kas nosaka, ka valsts karogam Rīgas pils Svētā gara tornī un pie Latvijas Valsts prezidenta rezidences  Rīgas pilī un vasaras rezidences Jūrmalā  jāatrodas arī ēkas kapitālremonta vai fasādes remonta laikā, ciktāl valsts karoga novietošana šādos apstākļos ir savienojama ar cieņu pret valsts karogu.

Latvijas valsts karoga pastāvīgu novietošanu Rīgas pils Svētā gara tornī varēs pārtraukt tikai īslaicīgu neatliekamu apstākļu dēļ. Par valsts karoga pastāvīgu novietošanu Rīgas pils Svētā gara tornī un pie Latvijas valsts prezidenta rezidences Rīgas pilī un vasaras rezidencē Jūrmalā atbildēs Latvijas Valsts prezidenta kancelejas vadītājs.

Tāpat likums nosaka, ka turpmāk arī pie Latvijas Valsts prezidenta rezidences Lietuvas un Igaunijas neatkarības dienās būs jānovieto Latvijas valsts karogs kopā ar kaimiņvalstu karogiem.

Likuma grozījumi arī paplašina regulējumu, kas attiecas uz Latvijas valsts karoga novietošanu svētku dienās, nosakot, ka turpmāk arī 21.augustā, kas ir Latvijas neatkarības de facto atjaunošanas diena, pie publisko personu, privātpersonu, personu apvienību ēkām un dzīvojamām ēkām būs jānovieto valsts karogs.

Tāpat grozījumi nosaka, ka valsts karogs turpmāk būs jānovieto ne tikai pie galvenās Saeimas ēkas, bet arī virs galvenās Saeimas ēkas.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā