Noskaidroti skolēnu konkursa par valsts aizsardzību un drošību uzvarētāji

(01.11.2012.)
Galerie

Noslēdzies fotokonkurss skolēniem „Drošs savā Latvijā”, un ir noskaidroti uzvarētāji, kurus gaida balva − unikāls izbraukums ar pirmo Latvijā būvēto patruļkuģi un ekskursija kuģu būvētavā. Savukārt visi iesūtīto darbu autori 8.novembrī varēs ekskursijā apmeklēt Saeimas namu un piedalīties fotogrāfiju izstādes atklāšanā. Pavisam 54 autori dalībai konkursā iesūtīja 82 darbus. Konkursu rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Konkursa uzvarētāji ir - Patrīcija Eglīte, kura mācās Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas 9.klasē, Edgars Jānis Plēģeris no Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikuma, Elīna Jēkabsone no Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.klases, Ilze Zuce–Tenča un Anna Alvīne Vītola no Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.klases, Kintija Teilāne, kura mācās Priekuļu pamatskolas 9.klasē, Jānis Keidāns, kurš mācās Dricānu vidusskolas 8.klasē, Lauma Ance Umule no Limbažu novada ģimnāzijas 9.klases, Agnese Dakstiņa no Valdemārpils vidusskolas 8.klases, Kristīne Keiša un Līga Keiša no Baltinavas vidusskolas, Marija Šumilo, kura mācās Rīgas 33.vidusskolas 12.klasē, Kristiāna Ozoliņa no Dobeles Valsts ģimnāzijas 9.klases, Reinis Pāvils, kurš mācās Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas 12.klasē, Mārtiņš Dubovskis no Daudzeses pamatskolas 8.klases, kā arī Elvīra Grasmane no Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 10.klases.

Lai veicinātu skolēnu interesi par valsts aizsardzību un drošību, tuvojoties Lāčplēša dienai, no šī gada 10.septembra līdz 25.oktobrim 8.-12.klašu skolēni tika aicināti piedalīties fotogrāfiju konkursā „Drošs savā Latvijā”. Skolēni tika rosināti paraudzīties uz mūsu valsts drošību un fotogrāfijā pastāstīt, kā katrs saprot savas ģimenes, draugu, skolas vai visas valsts drošību.

Skolēnu iesūtītās fotogrāfijas vērtēja īpaša komisija, ņemot vērā autora radošo ideju, ieguldītā darba apjomu, darba oriģinalitāti un māksliniecisko kvalitāti. Darbu vērtēšanas komisijā bija Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja pārstāvis, kā arī profesionāls fotogrāfs.

 

Foto: http:http://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631902438455/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”