Saeimas deputāti piedalās EDSO Parlamentu Asamblejas gadskārtējā sesijā

(09.07.2012.)

No 5.jūlija līdz 9.jūlijam notika EDSO Parlamentu Asamblejas gadskārtējā sesija, kurā piedalījās EDSO PA Latvijas delegācija – delegācijas vadītāja Vineta Poriņa (VL-TB/LNNK) un delegācijas locekļi Andrejs Klementjevs (SC) un Valdis Liepiņš (RP).

Sesijā tika skatīti ar drošību, ekonomikas atveseļošanos, demokrātijas nostiprināšanu, kā arī cilvēktiesībām Baltkrievijā, Krievijā un Ukrainā saistīti jautājumi.

Krievijas delegācija bija iesniegusi izskatīšanai sesijā rezolūciju „Cīņa pret agresīvo nacionālismu, neonacismu un labējo radikālo ekstrēmismu”. Ņemot vērā rezolūcijas vienpusīgo pieeju, ignorējot padomju totalitārā režīma noziegumus, V.Poriņa un V.Liepiņš iestājās pret Krievijas rezolūcijas tālāku virzību. Ciešā sadarbībā ar Igaunijas un Lietuvas delegācijām tika iesniegti principiāli labojumi rezolūcijas tekstā. Pateicoties parlamentāriešu aktīvajam darbam, tika panākts, ka Krievijas delegācija atsauc minēto rezolūciju, un EDSO PA sesijā tā netika skatīta.

EDSO PA Latvijas delegācijas vadītāja V.Poriņa sesijas laikā vairākkārt uzstājās pret atsevišķiem pantiem Krievijas delegācijas iesniegtajā rezolūcijā „Vēlēšanu novērošanas procedūru uzlabošana EDSO dalībvalstīs”. Tika panākts, ka no rezolūcijas tiek izsvītroti vairāki panti, kas nebūtu veicinājuši vēlēšanu novērošanas procedūru uzlabošanu, bet gan palielinājuši Krievijas un citu NVS valstu iespējas saņemt pozitīvākas atsauksmes no EDSO vēlēšanu novērotājiem.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta