Andrejs Klementjevs tiekas ar jauno Argentīnas vēstnieku

(20.06.2012.)
VideoGalerie

Andrejs Klementjevs trešdien, 20.jūnijā, tiekoties ar Argentīnas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Danielu Pierini (Daniel Pierini), pārrunāja iespējas veicināt abu valstu sadarbību parlamentārajā līmenī un ekonomikā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot vēstnieku ar nozīmēšanu darbam Latvijā, A.Klementjevs pauda pateicību Argentīnai, kas bija pirmā Latīņamerikas valsts, kas pirms 20 gadiem atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu. Saeimas priekšsēdētājas biedrs abu valstu attiecības raksturoja kā tradicionāli labas un draudzīgas.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs norādīja, ka abu valstu starpā nav pietiekami izmantotas politiskās sadarbības iespējas un lūdza vēstnieku aicināt Argentīnas parlamenta pārstāvjus apmeklēt Latviju. Vēstnieks pauda pārliecību, ka parlamentārā diplomātija ir viens no instrumentiem, ar ko stiprināt abu valstu attiecības ekonomikā, un parlamentāro saišu veicināšana būs viens no viņa uzdevumiem, strādājot Latvijā.

Tikšanās laikā A.Klementjevs akcentēja, ka abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjoms pieaug, bet Latvijas un Argentīnas projekti kultūras, sporta un mākslas jomās ir auglīgs pamats uz kā attīstīt sadarbību ekonomikā. Saeimas priekšsēdētājas biedrs arī uzsvēra, ka abu valstu interesēs ir meklēt jaunus noieta tirgus, un Latvijas lidosta, dzelzceļš un ostas var kalpot par būtisku ceļu Argentīnas precēm uz tuvējā reģiona tirgiem.

Savukārt vēstnieks pauda gandarījumu par abu valstu tuvajām pozīcijām dažādos jautājumos un divpusējiem sadarbības līgumiem, kā arī atzinīgi vērtēja Latvijas pieredzi loģistikas jomā. Vēstnieks arī akcentēja Argentīnas noslēgtos tirdzniecības līgumus ar Brazīliju, Paragvaju un Urugvaju, kas veido vienotu 450 miljonu iedzīvotāju lielu tirgu.

Tāpat tikšanās laikā puses pārrunāja iespējas attīstīt sadarbību augstākajā izglītībā. A.Klementjevs norādīja, ka Latvijas augstskolas sagatavo ļoti labus speciālistus medicīnas, farmācijas un būvniecības jomās. Savukārt vēstnieks akcentēja studentu apmaiņas programmas kā būtisku kultūras apmaiņas un izglītošanās platformu.

1991.gadā Argentīna atzina Latvijas neatkarību un tika nodibinātas diplomātiskās attiecības starp abām valstīm. Argentīnas vēstnieks pastāvīgi rezidē Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/7407069390/in/photostream
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=-zHFWWs8v90&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 12.maijā