Solvita Āboltiņa pateicas Latvijas hokeja izlasei par valsts vārda nešanu pasaulē

(21.05.2012.)
Galerie

„Jūs nesāt Latvijas vārdu pasaulē un dāvājāt īpašas emocijas, tāpēc šodien esat uzaicināti, lai valsts vārdā jums pateiktu paldies,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 21.maijā, sveicot Latvijas hokeja izlases spēlētājus un pateicoties par dalību šī gada pasaules čempionātā. S.Āboltiņa hokejistiem un izlases pārstāvjiem pasniedza monētu „Neatkarības deklarācija” un atzinības rakstus.

Uzrunājot Latvijas valstsvienības spēlētājus, S.Āboltiņa pateicās par čempionāta laikā radīto kopības sajūtu: „Jūsu dalība bija nozīmīgs notikums ikkatram valsts iedzīvotājam. Strīdas varbūt par rezultātu, bet tajā brīdī, kad notiek spēle, visi ir par mūsējiem un jūt līdzi”.

Saeimas priekšsēdētāja arī akcentēja hokejistu pozitīvo ietekmi uz jauno paaudzi: „Jūs iedvesmojat daudzus bērnus, kuri vēlas uzsākt hokeja gaitas. Ir labi, ja mazi bērni grib kaut ko darīt – tad viņi nav uz ielas un ir gatavi būt sporta zālē. Viņus noteikti iedvesmo tas brīdis, kad skan Latvijas himna un ir uzvara.”

Novēlot pēc iespējas vairāk pozitīvu momentu spēles laukumā un pasniedzot komandai Neatkarības deklarācijas monētas un atzinības rakstus, S.Āboltiņa sacīja: „Piemiņas monētas reversā ir attēlota māte Latvija ar neatkarības dzirnakmeni plecos. Tāpat kā valsts neatkarību nedrīkst ne pamest, ne no tās nogurt, tieši tāpat arī hokejisti katru reizi, izejot laukumā, nedrīkst apstāties un spēli pamest”.

Izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks Saeimas priekšsēdētājai izlases vārdā dāvināja hokeja kreklu ar spēlētāju parakstiem.

Pēc apbalvošanas notika kopīgā fotografēšanās un hokejisti S.Āboltiņas pavadībā aplūkoja Saeimas namu.
 
Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629828124796/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=mGTE8rP6ct0  
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 19.maijā