Vjačeslavs Dombrovskis konferencē Čikāgā stāsta par Latvijas pieredzi krīzes pārvarēšanā

(29.04.2012.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis no 26. līdz 28.aprīlim piedalījās konferencē Čikāgā (ASV), kurā stāstīja par Latvijas pieredzi krīzes pārvarēšanā.

Uzrunājot pasākuma dalībniekus, Tautsaimniecības komisijas vadītājs raksturoja Latvijas ekonomiku krīzes laikā, norādot uz ekonomikas pārkaršanu, ko veicināja nekustamo īpašumu un algu burbulis. V.Dombrovskis norādīja, ka strauji pieauga bezdarbs, kritās nekustamo īpašumu cenas un pēdējo desmit gadu laikā daudzi iedzīvotāji pametuši valsti.  

Latvija taupības pasākumus panāca bez ievērojamiem sabiedrības protestiem, uzsvēra V.Dombrovskis, norādot, ka valsts ekonomika stabilizējās 2010.gadā.
 
„2010.gadā reitingu aģentūras nomainīja kredītreitinga prognozi uz stabilu un jau gada beigās reitingu aģentūra Standard &Poor’s paaugstināja Latvijas reitingu par vienu pakāpi, kam 2011.gada martā sekoja lēmums noteikt pozitīvu nākotnes vērtējumu,” tā V.Dombrovskis.

Konferenci „Globālā Baltija. Nākamie divdesmit gadi” rīkoja Baltijas Studiju attīstības asociācija (The Association for the Advancement of Baltic Studies), kas ir starptautiska izglītības organizācija un, atbalstot dažādas tikšanās un konferences, veicina pētījumus un sekmē izglītību studijās Baltijā. Pasākumā piedalījās 200 dalībnieku no 17 valstīm.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt