Aicina nevalstiskās organizācijas pieteikties dalībai Saeimas un NVO forumā

(28.04.2012.)

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties ikgadējam Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumam „Stabilitāte.Partnerība.Attīstība”, kas šogad norisināsies 14.maijā Saeimā.

Plānots, ka Saeimas un NVO forumu 14.maijā plkst.10.00 atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Latvijas Pilsoniskās alianses padomes locekle, Latvijas Krievu kultūras biedrības priekšsēdētāja Jeļena Matjakubova.

Foruma darbs šogad tiks organizēts trīs paralēlās darba sesijās. Pirmā no tām būs veltīta sabiedrības saliedētības jautājumiem un sabiedrības līdzdalības veicināšanai, otrā – Eiropas lietām un ārlietām, bet trešajā politiķi, sabiedrības pārstāvji un eksperti diskutēs par Latvijas iespējām ekonomikas izrāvienam.

Darba sesijas vadīs Saeimas komisiju priekšsēdētāji kopā ar nevalstiskā sektora deleģētajiem pārstāvjiem. Ievadlekciju katrā no foruma sesijām nolasīs attiecīgās nozares eksperti – sociālantropoloģe Aivita Putniņa, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds un DnB NORD bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš. 

Apkopojot foruma pirmajā daļā gūtās atziņas, pēcpusdienā plānoti darba sesiju ziņojumi. 

Pieteikties forumam var elektroniski saitē http://www.visidati.lv/aptauja/673444949/ līdz 8.maija plkst.17.00. Lūdzam ņemt vērā, ka dalībnieku skaits sesijās ir ierobežots.

 Saeimas un NVO foruma darba kārtības projekts šajā saitē

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis būs jau sestais Saeimas un NVO forums.

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde