Konference „Vesels un aktīvs Latvijā mūža garumā: esošā situācija un nākotnes izaicinājumi”

(12.04.2012.)

Ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību un rosināt diskusiju par aktīvu dzīvesveidu visa mūža garumā, piektdien, 13.aprīlī, Saeimā notika novecošanas un veselības problemātikai veltīta starptautiska konference. Konferencē piedalījās augsta līmeņa pašmāju un ārvalstu veselības eksperti, kā arī Saeimas deputāti, ministri un ekonomisti.

Pasākumu atklāja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Pasaules Veselības organizācijas Latvijas pārstāvniecības vadītāja Aiga Rūrāne.

Konferences dalībniekus uzrunāja Lielbritānijas Šefīldas Helamas Universitātes Veselības un sociālās aprūpes izpētes centra emeritētais profesors, speciālists pilsētu politikas jomā Džefs Grīns (Geoff Green), kurš iepazīstināja klātesošos ar Pasaules Veselības organizācijas stratēģijas „Veselīga novecošana Eiropā” izstrādi.

Par Latvijas iedzīvotāju produktīvā dzīves ilguma pagarināšanu un kvalitāti, iespējām un risinājumiem runāja veselības ministre Ingrīda Circene, bet labklājības ministre Ilze Viņķele konferencē stāstīja par sociālās atstumtības risku mazināšanas iespējām un atbildīgas, stimulējošas sociālās aizsardzības sistēmas nodrošināšanu vecumdienās.

Savukārt DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš klātesošajiem stāstīja par novecošanas ekonomiskiem aspektiem, bet par veselības aprūpes izaicinājumiem vēstīja habilitētais medicīnas doktors, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Jānis Zaļkalns.

Konferenci „Vesels un aktīvs Latvijā mūža garumā: esošā situācija un nākotnes izaicinājumi” rīkoja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa sadarbībā ar Pasaules Veselības organizācijas Eiropas Reģionālo biroju.


Konferences programma

Solvita Āboltiņa: demogrāfijas kontekstā svarīgi rūpēties arī par aktīvām un veselīgām vecumdienām

Prezentācijas:
Džefs Grīns, Lielbritānijas Šefīldas Helamas Universitātes emeritētais profesors
Ingrīda Circene, veselības ministre
Ilze Viņķele, labklājības ministre
Pēteris Strautiņš, DNB bankas ekonomikas eksperts
Jānis Zaļkalns, habilitētais medicīnas doktors, Rīgas Stradiņa universitātes profesors

Pilns konferences video ieraksts
Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629806019497/

Videosižets: http://ej.uz/toa2

Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ingrīda Circene, veselības ministre
Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta