Starptautiskā konferencē Saeimā eksperti diskutēs par aktīvas novecošanas izaicinājumiem

(12.04.2012.)

Ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību un rosināt diskusiju par aktīvu dzīvesveidu visa mūža garumā, piektdien, 13.aprīlī, Saeimā notiks novecošanas un veselības problemātikai veltīta starptautiska konference. Konferencē piedalīsies augsta līmeņa pašmāju un ārvalstu veselības eksperti, kā arī Saeimas deputāti, ministri un ekonomisti.

Konferenci „Vesels un aktīvs Latvijā mūža garumā: esošā situācija un nākotnes izaicinājumi” rīko Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Pasaules Veselības organizācijas Eiropas Reģionālais birojs.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Pasaules Veselības organizācijas Latvijas pārstāvniecības vadītāja Aiga Rūrāne.

Konferences dalībniekus uzrunās Lielbritānijas Šefīldas Helamas Universitātes Veselības un sociālās aprūpes izpētes centra emeritētais profesors, speciālists pilsētu politikas jomā Džefs Grīns (Geoff Green), kurš iepazīstinās ar Pasaules Veselības organizācijas stratēģijas „Veselīga novecošana Eiropā” izstrādi.

Par Latvijas iedzīvotāju produktīvā dzīves ilguma pagarināšanu un kvalitāti, iespējām un risinājumiem runās veselības ministre Ingrīda Circene, bet labklājības ministre Ilze Viņķele konferencē stāstīs par sociālās atstumtības risku mazināšanas iespējām un atbildīgas, stimulējošas sociālās aizsardzības sistēmas nodrošināšanu vecumdienās.

Savukārt DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš stāstīs par novecošanas ekonomiskiem aspektiem, bet par veselības aprūpes izaicinājumiem vēstīs habilitētais medicīnas doktors, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Jānis Zaļkalns.

Pasākuma norisei varēs sekot tiešraidē internetā Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Konference notiks piektdien, 13.aprīlī, Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. Sākums plkst.11.00.

Konferences programma


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt